Oskar Westerlin trippel sjoko-bolle

Får bollekritikk: - En utfordring

Inneholder utskjelt ingrediens.

OMSTRIDT INGREDIENS: At influenserens nye sjokoladebolle inneholder palmeolje, er det ikke alle som er fornøyd med. Foto: Bakehuset AS
OMSTRIDT INGREDIENS: At influenserens nye sjokoladebolle inneholder palmeolje, er det ikke alle som er fornøyd med. Foto: Bakehuset AS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Influenser Oskar Westerlin har skapt bollebonanza denne uka, med lanseringen av sin nye «trippel sjoko»-bolle.

Vellykka markedsføring i sosiale medier har gjort at bollene rives vekk i butikkene til NorgesGruppen, altså Kiwi, Meny, Spar, Joker, Nærbutikken og Bunnpris.

Som det ofte blir med utsolgte varer, ser noen også sitt snitt til å tjene en ekstra slant på desperate bollespisere ved å legge de ut til vesentlig høyere pris på Finn.

400 kalorier per bolle

Mens Oskar Westerlin og NorgesGruppen ler hele veien til banken, går ikke lanseringa helt upåaktet hen.

Ernæringsfysiolog Maja Skogstad forklarte til Dagbladet at hun er kritisk til at et slikt produkt markedsføres mot barn og unge på blant annet TikTok. Som «trippel sjoko»-bolle inneholder den, kanskje ikke overraskende, 400 kalorier.

Inneholder palmeolje

I sosiale medier er også flere kritiske til at bollene inneholder den kontroversielle ingrediensen palmeolje.

På butikken møter vi Mari Hammer som har kjøpt med en bolle til dattera si. Hun forteller at hun ikke var klar over at det var palmeolje i bollen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.