Været:

Fare for lyn og torden

I kveld skal det komme mye lyn og torden, Tryg Forsikring forventer derfor mye skader.

LYN- OG TORDENVÆR: Dette bør du gjøre for å sikre elektronikken i boligen når det lyner og tordner. Video: Embla Hjort-Larsen / DBTV. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er meldt farevarsel for lyn og styrtregn for store deler av Sør-og Østlandet tirsdag ettermiddag og kveld, melder Meteorologene på Twitter.

Tryg Forsikring venter derfor mange skader.

- Nå er vi inne i høysesongen for lynnedslag. For juni i fjor behandlet forsikringsbransjen hundrevis av lynskader, ofte kortsluttet elektronikk hvor datamaskiner og harddisker gikk tapt, forteller kommunikasjonsrådgiver Torbjørn Brandeggen i Tryg Forsikring, i en pressemelding.

Farevarselet fra Meteorologisk institutt gjelder for Aust-Agder, Telemark, Buskerud, Oslo, Akershus, Oppland og Hedmark.

Pass på dette

Tall fra Finans Norge viser at forsikringsbransjen for juni i fjor utbetalte vel 40 millioner kroner i erstatning for lynskader, og behandlet for hele fjoråret nær 70.000 vannskader til en erstatningskostnad av vel 3 milliarder kroner.

- Tordenvær og styrtregn kan gi lokalt kraftige vindkast, ofte nok til å løfte en trampoline opp i luften. Derfor råder vi folk til å sikre alt av løse gjenstander utendørs så raskt som mulig, sier Brandeggen.

Disse forholdsreglene bør du ta ved lyn- og tordenvær:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer