Farevarsel: Mye snø over store deler av landet

Tette snøbyger og store snømengder er ventet på Sørlandet, i Trøndelag og Nord-Norge de neste dagene. Meteorologene har sendt ut gult farevarsel.

VARSLER STORE SNØMENGDER: Fra Trøndelag og nordover vil det komme mye snø de nærmeste dagene. Her fra Tromsø i fjor vinter. Foto: Rune Stoltz Bertinussen/NTB Scanpix
VARSLER STORE SNØMENGDER: Fra Trøndelag og nordover vil det komme mye snø de nærmeste dagene. Her fra Tromsø i fjor vinter. Foto: Rune Stoltz Bertinussen/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sludd og snø er på vei mot Agder, Rogaland og Sunnhordland. Det kan gi vanskelige kjøreforhold, varsler meteorologene. De har sendt ut gult farevarsel fra mandag ettermiddag til tirsdag morgen.

I Nord-Norge er snøbyger på vei i full fart - i en landsdel hvor det allerede har kommet store mengde snø den siste tiden.

I Nordland treffer et polart lavtrykk kysten tirsdag formiddag, som betyr tette snøbyger og opp mot liten storm.

I Trøndelag er det sendt ut gult farevarsel for onsdag på grunn av mye snø. Sør for Namdalen kan det lokalt komme opp mot 30 centimeter snø.

Pass på hustaket

Hvor mye snø et hustak tåler vil variere, blant annet med alder på huset.

Dersom huset ditt er bygget før 1979, kan du regne med at det tåler 50 cm med snø, mens et nyere hus typisk vil tåle 120 cm med snø, og 90 cm når den blir våt. Det på grunn av de nye byggeforskriftene som kom akkurat dette året.

Dog er det ikke bare alderen på huset som avgjør hva det tåler av snø. Det finnes også ulike krav til hva et tak skal tåle rundt om i landet, og kravene kan variere innenfor en og samme kommune.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer