Farlige stoffer i sports- og fritidsprodukter

Test avslører farlige stoffer i 30 prosent av sport- og fritidsprodukter.

INNEHOLDER FARLIGE STOFFER: 1 av 3 produkter som ble kjøpt inn fra nettbutikker og testet, inneholdt helse- og miljøfarlige stoffer. Alle produktene på bildet er blant de med forbudte stoffer, og som dermed er ulovlige å selge. Foto: Miljødirektoratet
INNEHOLDER FARLIGE STOFFER: 1 av 3 produkter som ble kjøpt inn fra nettbutikker og testet, inneholdt helse- og miljøfarlige stoffer. Alle produktene på bildet er blant de med forbudte stoffer, og som dermed er ulovlige å selge. Foto: Miljødirektoratet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere tester har avslørt at hvert fjerde elektriske produkt inneholder farlige og ulovlige stoffer.

Nå avslører en fersk undersøkelse at veldig mange sports- og fritidsprodukter inneholder farlige og forbudte stoffer.

Miljødirektoratet har testet sports- og fritidsprodukter for innhold av helse- og miljøfarlige stoffer, og fant forbudte stoffer i nesten en tredjedel av produktene.

- Oppsiktsvekkende

Seksjonsleder Mathieu Veulemans i Miljødirektoratet sier til Dinside at dette er et overraskende høyt tall.

- Det er ganske oppsiktsvekkende at nesten 1 av 3 produkter vi kontrollerte inneholdt forbudte stoffer. Det er høyere enn det vi er vant til, sier Veulemans, og forteller at gjennomsnittet fra tidligere undersøkelser har pleid å være cirka 15 prosent.

Dette sier han kan forklares noe med at de denne gangen utelukkende hadde kontrollert produkter kjøpt fra nettbutikker - i motsetning til tidligere hvor de i tillegg også har inkludert varer fra ordinære butikker.

- Det andre vi fant, er at det var en større andel forbudte stoffer fra nettbutikker som holder til utenfor Norge eller EU. Vi fant altså prosentvis færre forbudte stoffer i produkter fra norske nettbutikker, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.