Test av el-lastesykler

Fem el-lastesykler - store forskjeller

Testtaperen får trekk for dårlige kjøreegenskaper og bremser, ifølge Naf.

TESTET: Sammen med sin tyske søsterorganisasjon ADAC har Naf testet fem elektriske lastesykler. Foto: Naf
TESTET: Sammen med sin tyske søsterorganisasjon ADAC har Naf testet fem elektriske lastesykler. Foto: Naf Vis mer
Publisert

Du har kanskje sett dem en tidlig morgen eller ut på ettermiddagen?

Elektriske sykler med tre hjul og lastemuligheter foran på sykkelen, gjerne manøvrert av mor eller far, og lastet med barn på vei til barnehage eller skole.

Det er nemlig et voksende marked for slike el-lastesykler i Norge, spesielt i de store byene har lastesykkelen erstattet bilen på hverdagsreisene.

Nå har Norges Automobilforbund (Naf), sammen med sin tyske søsterorganisasjon ADAC, testet fem elektriske lastesykler, og testresultatet viser stor variasjon i kjøreegenskaper.

Det krever øvelse å mestre en tung lastesykkel, og kjøreegenskaper, drivsystem og motor, bremser og sikkerhet, håndtering og komfort, samt miljøgifter ble testet av Naf.

Lenger ned i saken får du oversikt over modellene som er testet og kommentarer på hver enkelt el-lastesykkel - testen i sin helhet finner du på Naf.no.

Best på kjøreegenskaper

Best i testen er lastesykkelen fra Chike. Testerne ble overbevist av kjøreegenskapene, de gode alternativene for transport av barn og de godt utstyrte komponentene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer