Trene hjemme

Fem gode apper for hjemmetrening

Lurer du på hvordan du kan trene hjemme? Med disse appene kan du enkelt få tilfredsstilt kroppens daglige behov for bevegelse og trening, fra din egen stue.

TRENE HJEMME: Det trenger ikke å være så vanskelig å få gjennomført det daglige behovet for bevegelighet og trening selv om du har hjemmekontor. Foto: Shutterstock
TRENE HJEMME: Det trenger ikke å være så vanskelig å få gjennomført det daglige behovet for bevegelighet og trening selv om du har hjemmekontor. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Treningssentre over hele landet måtte i forrige uke stenge dørene som følge av de strenge restriksjonene som ble innført som følge av utviklingen rundt covid-19.

Organisert sport er heller ikke lov, og det kan være vanskelig å tilfredsstille kroppens daglige behov for aktivitet.

For å gjøre situasjonen noe enklere har vi plukket ut fem apper som skal hjelpe deg med å trene fra eget hjem.

Alle appene vi har sett på er gratis å bruke, og er ikke listet opp i noen spesiell rekkefølge.

«Bodyweight»

Enkelt og greit. Foto: Skjermbilde/Bodyweight
Enkelt og greit. Foto: Skjermbilde/Bodyweight Vis mer

For deg som er vant med alt tenkelig utstyr gjennom et treningssenter, kan det være vanskelig å omstille seg til treningsøkter uten noe ekstra utstyr.

Appen Bodyweight kan da være til stor hjelp, siden den utelukkende fokuserer på øvelser du bare trenger egen kropp for å gjennomføre.

Bodyweight lar deg velge hvilken type trening du vil gjøre, og gir deg deretter et utvalg øvelser som skal hjelpe deg å gjøre en fullverdig treningsøkt på den eller de aktuelle muskelgruppene du vil trene.

Appen er enkel å bruke, og lar deg enten velge og vrake i enkeltøvelser, eller allerede utvalgte samlinger av øvelser.

«Nike Training Club»

Øvelsespakken Boxer Burner starter med lett oppvarming i form av skulderbevegelse. Foto: skjermdump/Nike Training Club
Øvelsespakken Boxer Burner starter med lett oppvarming i form av skulderbevegelse. Foto: skjermdump/Nike Training Club Vis mer

Denne appen krever at du registrerer deg med navn og e-post, men tilbyr i gjengjeld en tett oppfølging av utviklingen din - om du ønsker det.

Appen åpner for konseptuell trening, og lar deg laste ned forskjellige pakker med tilhørende øvelser - som for eksempel «Boxer Burner».

Appen har et lekkert design, og kunne like gjerne kostet en hundrelapp.

Etter du har lastet ned en av pakkene og starter økten - vil du fra start til slutt bli veiledet med lyd og bilde som viser deg hvordan du skal gjennomføre økten.

I tillegg til å tilby opplegg for de uten noen erfaring eller utstyr har appen samtidig opplegg for deg med mye erfaring med trening, og treningsutstyr tilgjengelig i hjemmet.

Du kan også lage deg et sosialt nettverk inne i appen, og gjennom dette både se venners utvikling og dele din egen.

«7 Minute Workout: Fitness App»

Denne treningsappen er perfekt for deg som vil ha en enkel og konkret hjelper for å få unnagjort den daglige anbefalingen for bevegelse.

Først velger du hva du vil trene, deretter får du presentert øvelser med både tekst- og videoguide. Foto: skjermdump/«7 Minute Workout: Fitness App»
Først velger du hva du vil trene, deretter får du presentert øvelser med både tekst- og videoguide. Foto: skjermdump/«7 Minute Workout: Fitness App» Vis mer

Konseptet bak denne appen ligger i navnet, nemlig at det tilbys guider til forskjellige typer trening og bevegelse, som felles for alle bare skal ta syv minutter å gjennomføre.

Ulike guider du finner i appen er for eksempel rumpeøvelser, vekttap, øvelser for arm, kjernemuskulatur, og mye mer.

En syv minutter lang økt vil dog ikke tilfredsstille kravene for anbefalt mengde bevegelse, og derfor har utvikleren av appen også lagt til en «complete»-guide, som varer i 26 minutter.

Denne appen vil passe deg som har et ønske om å få unnagjort det du trenger, og ikke noe mer.

«Daglig Trening - Øvelser»

Til venstre er menyen, og til høyre ser du hvordan appen ser ut når du starter økten. Skjermdump/«Daglig Trening - øvelser»
Til venstre er menyen, og til høyre ser du hvordan appen ser ut når du starter økten. Skjermdump/«Daglig Trening - øvelser» Vis mer

Om du er på utkikk etter en mindre konseptuell, og mer konkret treningsapp, kan denne appen fra Daily Workout Apps være mer i din gate.

Produsenten har en lang rekke apper, og mens den vi har valgt ut er gratis - har DWA i tillegg apper som koster opp mot 149 kroner.

Appen gjør det helt klart enkelt å sette i gang med trening i eget hjem, men kunne kanskje vært litt mindre simpel.

Den har gode videoguider, og fungerer helt klart til sin hensikt som en database for øvelser du lett kan gjøre i eget hjem.

«Fitbod»

Appen er komplisert, men på grunn av det også perfekt for deg som viderekommen. Foto: skjermdump/Fitbod
Appen er komplisert, men på grunn av det også perfekt for deg som viderekommen. Foto: skjermdump/Fitbod Vis mer

Den estetisk lekre appen Fitbod er en app for den treningsinteresserte.

Appen åpner for konkret målsetting, og skal hjelpe deg enten i hjemmet - eller på treningssenteret.

Fitbod kan virke som den perfekte app for deg som ønsker å vedlikeholde rutinene dine fra treningssenteret, i eget hjem.

Den er egentlig designet som en app du kan bruke for å få mer ut av treningssenteret ditt, men fungerer helt fint for hjemmetrening.

Appen vil fungere ekstra godt for deg som har grunnleggende utstyr til styrketrening tilgjengelig hjemme.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer