Smøretips

Fem skismøringer du kommer langt med

Du trenger ikke å fylle kofferten med mer enn fem ulike typer skismøring. Ved å følge ekspertenes smøretips, er du sikret en god skitur med disse på innerlomma.

SKI: Ifølge Skiforeningens Elisabeth Uhlig-Nordølum er en viktig fordel med felleski at du slipper å tenke på å smøre dem. Video: Berit B. Njarga. Klipp: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du ennå ikke kastet deg på felleski-bølga, men sverger til smøreski, kan det være utfordrende å vite hvilken smøring du faktisk trenger for å sikre deg feste og glid på ulike fører.

Og, hva betyr egentlig temperaturen som står på voksen og klisteret, er den for luft eller snø?

Dinside har spurt et par eksperter om noen grunnleggende smøretips, og her er deres gode råd:

Fem får deg fram

Hvis du ikke er toppidrettsutøver eller har budsjett til å fylle en hel koffert med all smøringen som finnes i butikken, kan du trøste deg med at du kan komme deg langt med kun fem typer skismøring.

Prosjektleder Haakon Magan i Skiforeningen lister opp følgende alternativ:

  • Blå extra, eller Swix VR/V40
  • Swix V45
  • Swix V50
  • Grunnklisterspray
  • Universalklister

Eirik Berntzen i Milslukern Sport er enig med disse fem alternativene, men om du vil ha noen ekstra ess i smørekofferten, trekker han fram Swix VR62 og VR55, Rode Multi Grade (voks og klister) og Vauhti Gold-klister.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer