Test av turbukser 2019

Fem turbukser under lupen

Enten du skal på skogtur, i fjellet eller gjøre noe praktisk, er det knakende kjekt med en god turbukse. Vi har testet ut fem modeller fra noen av de mest populære merkene i Norge.

TURBUKSE: Vi har testet fem turbukser. Fra venstre: Bergans, Fjällraven, Haglöfs, Lundhags og Stormberg. Foto: Camilla Øino
TURBUKSE: Vi har testet fem turbukser. Fra venstre: Bergans, Fjällraven, Haglöfs, Lundhags og Stormberg. Foto: Camilla Øino Vis mer
Publisert

Tursesongen er godt i gang og landet rundt flokker folk til skogen og fjellet for å oppleve noe av det beste Norge har å by på. To ting vi anbefaler deg å ha med i bagasjen når skal til fjells, er gode sko og bukser.

Noe av det vi liker best med turbuksa, er at den er så anvendelig og gjør seg godt til så mye annet enn vandring i fjellet. Vi tar den også gjerne frem under dugnader, ved arbeid i hagen eller når sykkelen får seg en gjennomgang.

«Norge mot Sverige»

Vi har testet fem turbukser fra Bergans, Haglöfs, Lundhags, Stormberg og Fjällraven, altså to norske og tre svenske, og det er faktisk modellene fra vår gode nabo som totalt sett kommer best ut.

Kvaliteten er uansett svært høy over hele linja, noe vi også forventer av turbukser som koster godt over tusenlappen.

En ting som det er greit å være klar over, er at ingen av turbuksene gir spesielt god beskyttelse i regnvær. Noen er bedre enn andre, men her er det fremdeles regnbukser som gjør seg best. Heldigvis er det fem modeller som tørker raskt så fort det slutter å regne.

Stormberg Liaheia

En komfortabel turbukse med god passform og elastisitet som gir mye bevegelsesfrihet. Ekstra stretch på knær og rumpe. Ingen mulighet for stramming rundt ankelen. Generelt få tilpasningsmuligheter, noe vi syns er litt leit og som trekker ned.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer