Coronavirus og bading

FHI med klare baderåd

Er du redd for smitte av corona ved bading i sommer? Her er det du bør være obs på før du sikter mot nærmeste badeplass i sommer.

CORONAVIRUS OG BADING: Kan du bade og kose deg til tross for covid-19? Her fra Hvervenbukta i Oslo en tidligere sommer. Foto: NTB Scanpix
CORONAVIRUS OG BADING: Kan du bade og kose deg til tross for covid-19? Her fra Hvervenbukta i Oslo en tidligere sommer. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

1. juni blir det igjen åpnet for organisert svømmetrening, inklusive skolesvømming, og 27. mai blir retningslinjene lagt fram av Folkehelseinstituttet.

Varmt vær og sommerferie i sikte, gjør samtidig at mange ønsker å tilbringe tid på stranda. Men er det trygt med tanke på coronasmitte?

Ufarlig å bade i basseng

Line Ødegård Angeloff, seniorrådgiver ved seksjon for smitte mat, vann og dyr hos Folkehelseinstituttet sier til Dinside at når det gjelder bading i bassenganlegg generelt, anses vannet ikke å kunne føre smitte.

- Bassenganlegg følger forskrifter i forhold til klorering og liknende, sier Ødegård Angeloff.

Hun legger til at Centers for Disease Control and Prevention (CDC) har slått fast at det ikke er indikasjoner på at folk kan smittes gjennom rekreasjonssvømming, og at risikoen for smitte gjennom vann er lav.

Men gjelder dette også ferskvann og saltvann på norske strender og badeplasser?

Ingen indikasjoner på smitte

Heller ikke på norske badeplasser er det grunn til å frykte smitte i vann, slår Ødegård Angeloff fast. Dermed kan folk bade og kose seg – og huske på å følge de generelle rådene om avstand og hygiene tilpasset situasjonen man er i.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.