FHI: Nok med ett munnbind

Amerikanske studier viser at to munnbind kan øke beskyttelsen mot smitte. Folkehelseinstituttet (FHI) mener ett er nok – så lenge det brukes riktig.

TØYMUNNBIND: Administrerende helsedirektør Espen Nakstad forklarer hva man må huske på når man bruker tøymunnbind. Video: Dagbladet TV / Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Det er publisert noen studier som viser at det også er mulig å forbedre ansiktstilpasningen ved å benytte tøymunnbind utenpå et medisinske munnbind. Dersom man benytter munnbindet på anbefalt måte, er det imidlertid ikke nødvendig å benytte to munnbind, skriver FHI i en oppdatering i koronaveilederen.

En ferske studie fra det amerikanske smittevernbyrået (CDC) viser at to munnbind som sitter stramt rundt ansiktet, kan øke beskyttelsen mot smitte, skriver NRK.

– Velger man å benytte to munnbind, er det viktig at man håndterer begge munnbindene på anbefalt måte, og at man er oppmerksom på at pustemotstanden kan bli større, heter det videre.

Sverger du til tøymunnbind? I videoen over kan du se Espen Nakstad forklare hvordan man bruker det riktig. Du kan også lese mer om hvilke standarder som gjelder for god nok beskyttelse, i saken under.

Generelt har FHI tidligere vist til forskning som tyder på at det er dårligere effekt av tøymunnbind enn munnbind - og at det er stor variasjon ut ifra type materiale og passform.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer