Baconbrøler i Kristiansand:

Fikk baconsjokk: - Ekkelt og kjipt

Studenten Kine trosset halsbetennelse og snøstorm for litt bacon til burgeren. Men da hun kom hjem og åpnet pakka, ble hun svært skuffet.

BARE GRISERI: Skogsbaconet som Kine skulle bruke på burgeren tirsdag kveld, var alt annet enn kjøttfylt og delikat, forteller hun. Foto: Privat.
BARE GRISERI: Skogsbaconet som Kine skulle bruke på burgeren tirsdag kveld, var alt annet enn kjøttfylt og delikat, forteller hun. Foto: Privat. Vis mer
Publisert

Tirsdag 2. januar på Sørlandet: Snøkaoset ville ingen ende ta, og i hus og hytte satt folk innesnødd mens biler og busser måtte stå.

Snøfokk og manglende brøytekapasitet utfordret store og små, men en kvinne ved navn Kine i Kristiansand ville ikke la Kong vinter ødelegge:

- Jeg kavet meg av gårde til butikken for å kjøpe bacon til burgermiddagen. Da gikk jeg for skogsbacon slik jeg pleier, forklarer hun til Dagbladet.

Hun sier at hun som alltid holdt god utkikk etter baconpakkene med mest kjøtt på skivene, før hun valgte ut en egnet kandidat som så både delikat og kjøttfylt ut. Så kjempet hun seg hjem i stormen med halsbetennelse og «kniver i halsen», sulten og forventningsfull.

Fikk sjokk

Vel hjemme flerret Kine av plastikken på skogsbaconet for å slenge det i panna. Men da hun så baconskivene, fikk hun seg et skikkelig sjokk:

- Baconet var bare fett. Det var utrolig kjipt og ekkelt, utbryter hun.

Kine forteller at hun prøvde å steke skivene, men at hun måtte ta det av igjen og hive det.

- Det var rett og slett uspiselig. Det smakte ikke godt, og jeg endte opp med å kaste alt, sier hun videre.

IKKE FETT MED BARE FETT: Kine ble svært skuffa da hun åpnet skogsbacon-pakka. Foto: Privat.
IKKE FETT MED BARE FETT: Kine ble svært skuffa da hun åpnet skogsbacon-pakka. Foto: Privat. Vis mer

Les svaret fra Nortura lenger ned i saken.

Kine forteller at hun har kjøpt skogsbacon før, og at det da også har vært en del fett på det - men aldri så mye som denne gangen.

- Jeg er en ultrafattig student med stramt budsjett, men akkurat denne kvelden ville jeg kose meg litt ekstra med baconburger siden jeg var syk. Slik ble det ikke, sier hun skuffet.

TABBE: Disse matvarene bør du ikke dekke til med aluminiumsfolie. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Aldri mer

I kjølvannet av baconbrøleren la Kine ut et bilde av de fettete skivene i en offentlig gruppe på Facebook hvor hun spurte om flere hadde opplevd liknende.

Der kom det raskt fram at flere har vært borti særs fettede skogsbaconskiver tidligere.

Flere skrev at de mente det var «for dårlig» og at ingen «burde stå inne for så kjip kvalitet». Kine var altså ikke alene om å tenke at folkefavoritten skuffet, selv om enkelte også mente at «fettete bacon er det beste i verden».

- Selv kommer jeg til å holde meg langt unna skogsbaconet heretter, sier Kine til Dagbladet, og legger til at hun syntes det var kjipt å sløse bort penger på uspiselig mat.

- Beklager

Dagbladet sendte Nortura bildene av de aktuelle og svært fettete skogsbacon-skivene onsdag ettermiddag. Svaret kom fra pressevakt Joanna Rose Hermo Cruz med det samme:

- Skogsbacon er en av våre feteste bacontyper der vi tillater inntil 50 prosent synlig fett. Her ser jeg imidlertid at det dessverre er i overkant for mye, kommenterer hun.

Hun forteller at «pakken burde vært plukket ut på linjen» og ikke blitt solgt i butikk.

- Vi beklager at dette ikke ble oppdaget tidligere, sier hun videre.

Cruz foreslår at Kine tar kontakt med Norturas forbrukersenter for å bli kompensert for produktet. Hun legger til at Nortura ønsker slike tilbakemeldinger så de kan ta det videre med fabrikken.

- Som et ledd i vår produktutvikling jobber vi nå med ny emballasje på bacon, legger hun til:

- I løpet av neste år vil det være gjennomsiktig plast på våre bacontyper.

Mer om