Flyalarm 2022

Fikk du med deg denne

Ble testet onsdag.

TESTING: Onsdag testes Sivilforsvarets varslingsanlegg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
TESTING: Onsdag testes Sivilforsvarets varslingsanlegg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag klokken 12.00 testet Sivilforsvaret sine varslingsanlegg som står spredt rundt om i hele landet.

Derfor går flyalarmen

Anleggene testes to ganger i året for å sjekke at de virker. Testene skjer andre onsdag i januar og andre onsdag i juni.

Signalet som sendes heter «Viktig melding – søk informasjon». Dette sendes i tre serier med ett minutts opphold mellom seriene. Signalet betyr at du skal søke informasjon i for eksempel radio, tv, aviser, på myndighetenes nettsider og i sosiale medier, opplyser DSB.

- I fredstid kan varslingsanleggene blant annet brukes ved industriulykker med utslipp av giftige eller farlige stoffer. Mens i krig kan anleggene brukes ved fare for angrep, sier Øistein Knudsen jr, som er sjef for Sivilforsvaret, til eget nettsted.

Det finnes 1250 varslingsanlegg rundt om i landet. Disse er stort sett plassert i byer og tettsteder.

App lagt ned

DSB jobber sammen med Politidirektoratet og Nasjonal kommunikasjonsmyndighet for å få på plass en løsning for masseutsendelse av varslinger til mobiltelefoner. Denne løsningen vil gjøre det mulig å sende ut varsel nasjonalt eller til mobiltelefoner innenfor et bestemt område.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.