Fikk hakeslepp av Starbucks-regning

Et par fra Oklahoma ble belastet 4444 dollar for to kaffe.

«KLISSETE KNAPP»: Kaffekjeden hevder en klisste knapp var årsaken. Foto: Francis Dean/Shutterstock/NTB
«KLISSETE KNAPP»: Kaffekjeden hevder en klisste knapp var årsaken. Foto: Francis Dean/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

7. januar besøkte ekteparet Jesse og Deedee O'Dell sin lokale Starbucks-filial i byen Tulsa i Oklahoma, USA.

Kjøpet besto av en is-americano - altså espresso med kaldt vann og isbiter - og en stor frappuccino med karamell.

Prisen? Om lag elleve dollar.

Likevel betalte paret svimlende 4456,27 amerikanske dollar - tilsvarende om lag 45 000 kroner.

Hendelsen er omtalt i flere store amerikanske medier, blant andre den CBS-tilknyttete TV-stasjonen WNEM-TV, Fox News og NBCs Action News.

Oppdaget på shoppingtur

Den store feilen ble ikke oppdaget før Deedee dager seinere var på kjøpesenteret med parets fire barn. Kortet ble avvist.

- Jeg forsøkte å dra kortet på nytt, for jeg visste at jeg hadde penger. Jeg forsøkte igjen og igjen og igjen. Til slutt ble det så pinlig at jeg gikk ut av butikken, sier hun til Fox 23.

Da hun sjekket kontoen, oppdaget firebarnsmora at Starbucks hadde trukket 4444,44 dollar på toppen av prisen de egentlig skulle betale.

- Det var virkelig et stort sjokk (...) Vi gir alltid litt i tips, men ikke i nærheten av denne summen, sier Jesse, og legger til:

- Det var da marerittet startet.

- En klissete tast

Ekteparet forteller at de kontaktet Starbucks distriktssjef.

- Han sa at de hadde hatt problemer med nettverket. Jeg er ikke sikker på om det var et lokalt problem, eller nasjonalt, men det jeg ble fortalt var at det var problemer med en klissete tast, sier Jesse.

Videre forklarer han at de mottok to separate sjekker som utgjorde 4444,44 dollar.

Dagen etter at ekteparet innløste sjekkene, fikk de en urovekkende telefon fra banken.

Sjekkene hadde ikke dekning.

- Vi kontaktet kundeservice rundt 30 til 40 ganger den dagen. Til slutt havnet vi hos en kundebehandler i Seattle. Han forsikret oss om at vi skulle få nye sjekker, sier Jesse.

Måtte avlyse Thailand-ferie

Per 8. februar har paret fortsatt ikke fått pengene tilbake. De lever på et stramt budsjett, hevder de. Når pengene tar slutt, vet de ikke hva de skal gjøre.

De hevder de måtte avlyse en kommende ferietur.

- Min kone er opprinnelig fra Thailand, men har vokst opp her i USA. Vi hadde planlagt en tur til Thailand 27. januar, men ble nødt til å kansellere billettene. Og de kunne ikke refunderes.

En representant for Starbucks sier til flere amerikanske medier at de er klar over situasjonen og at hendelsen mulig skyldes menneskelig svikt. De hevder at paret skal få nye sjekker tilsendt i posten, skriver Action News.

Paret fra Oklahoma oppfordrer alle til å sjekke kvitteringene sine grundig. Samtidig er det lite trolig at ekteparet kommer til å legge igjen penger hos kaffekjeden i framtida.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer