Fikk hakeslepp: - Spinnvilt

Forrige helg fikk Torjus Lunder Bredvold seg en opplevelse han seint vil glemme på en restaurant i Bergen.

- BEGYNTE Å LE: Lunsjen i Bergen ble en opplevelse utenom det vanlige for Torjus Lunder Bredvold. Foto: Torjus Lunder Bredvold
- BEGYNTE Å LE: Lunsjen i Bergen ble en opplevelse utenom det vanlige for Torjus Lunder Bredvold. Foto: Torjus Lunder Bredvold Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da Torjus Lunder Bredvold befant seg i Bergen for ei uke siden, skulle han spise lunsj på spisestedet Råvarene i Marken. Det ble en gastronomisk opplevelse - men ikke av den positive sorten.

- Da jeg kom til kassen, var det en liten tavle der de reklamerte for en rett med fiskegrateng til 189 kroner. Siden det er mye god fiskemat i Bergen, tenkte jeg at jeg skulle ta den, sier han til Dagbladet.

- Begynte å le

Bredvold hadde store forventninger til retten siden den var reklamert for på tavla, forteller han. To minutter seinere så han imidlertid en av de ansatte komme opp trappa fra kjelleren med en fiskegrateng kjøpt på butikken.

- Jeg begynte å le siden det ble så dumt. Hun gjemte den ikke akkurat heller. Jeg tenkte: «Skjer dette nå? Er dette sant?», sier han og legger til:

- Uansett hvilken restaurant man er på, regner man med at de lager rettene de har på menyen. Man går jo på restaurant for å spise god mat. Å varme noe i ovnen klarer jeg fint hjemme, sier han.

Opplevelsen delte Bredvold med sine over 21 000 følgere på Instagram forrige helg. På kontoen, hvor han går under navnet «Hattekokken», deler han bilder og videoer av sin lidenskap for mat.

- ER DET SANT? Torjus Lunder Bedvold fikk seg et aldri så lite sjokk da han skulle spise lunsj på spisestedet Råvarene i Marken forrige helg. Her avbildet i Bergen samme helg. Foto: Privat
- ER DET SANT? Torjus Lunder Bedvold fikk seg et aldri så lite sjokk da han skulle spise lunsj på spisestedet Råvarene i Marken forrige helg. Her avbildet i Bergen samme helg. Foto: Privat Vis mer

- Spinnvill pris

Med en gang fiskegratengen ble servert, forsto Bredvold at han slettes ikke hadde sett syner av den butikkjøpte retten, som han mener må ha kommet fra frysedisken.

- Jeg så det med en gang at det var frossen fiskegrateng. Ikke bare var det fiskegrateng fra fryseren - det var også bare en fjerdedel av pakka. Jeg fikk ikke engang halvparten av fiskegratengen som jeg så. Det er en helt spinnvill pris, sier han.

Bredvold ble paff etter hendelsen, forteller han.

- Jeg tenkte at det var for dumt til å være sant. Jeg tenkte: «Skjer dette nå eller kødder de med meg? Venter de på at jeg skal reagere siden det er så åpenbart hele greia?». Det blir så dumt og åpenbart, sier han.

Gikk tom for hjemmelaget

Kokk og servitør hos Råvarene, Anne Martinsen, bekrefter til Bergensavisen, som omtalte saken først, at det var Lofoten fiskegrateng som ble servert til Bredvold.

Dagbladet har spurt styreleder ved restauranten, Jostein Fanebust, om fiskegratengen var frossen eller ei, men foreløpig uten svar. Han viser til Martinsens sitater til Bergensavisen.

Hun opplyser til avisa at de pleier å servere hjemmelaget fiskegrateng, men at de gikk tom den aktuelle dagen.

- Jeg kan forstå noe av kritikken, men vi kan ikke lage absolutt alt hjemmelaget hele tida. Vi selger mye, og av og til går vi tom. Det var en nødløsning, og ikke noe vi pleier å gjøre, sier hun til avisa.

189 kroner for retten er ikke for dyrt, mener hun.

- Vi har masse tilbehør til; poteter, raspede gulrøtter, syltede grønnsaker, løk og urteolje, hampefrø og krydder. Så du får jo en middag til 189 kroner, og det er ikke all verden, sier Martinsen.

Mer om