- Fikk helt sjokk

Nora Braathus (27) sin helg resulterte i en historie utenom det vanlige. - Sett i ettertid er det veldig ekkelt.

OVERRASKENDE: I jakten på sin egen telefon fant Nora Braathus tre telefoner i en busk ved Stortinget. Foto: Privat
OVERRASKENDE: I jakten på sin egen telefon fant Nora Braathus tre telefoner i en busk ved Stortinget. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det hele startet da Nora Braathus var på date fredag kveld. De bestemte seg for å møte en vennegjeng og dro videre for å danse på Håndslag i Oslo. Men etter en stund på dansegulvet var Braathus' mobil plutselig borte, til tross for at hun alltid lukker og passer på at alt ligger i veska.

- Det var helt stappet på dansegulvet og det tok litt tid før jeg merket at noen hadde vært i vesken min. Den må ha havnet bak ryggen min da jeg danset, og mobilen var blitt stjålet. Da jeg merket det var det udramatisk og jeg godtok på en måte at den var borte. Men sett i ettertid er det veldig ekkelt at noen har vært nærme meg uten at jeg merket det, forteller hun til DinSide.

Men 27-åringens historie ender ikke her.

Saken ble først omtalt av Avisa Oslo.

Iverksatte leteaksjon

Dagen etter byturen politianmeldte Braathus saken. Hun dro også til Telenor for å fikse et nytt SIM-kort til en telefon hun hadde liggende hjemme.

- Jeg tenkte bare at mobilen min var borte for godt, men da jeg sjekket «Find My iPhone» fikk jeg sjokk. Den viste at mobilen min fortsatt var på Håndslag. Da tenkte jeg at noen hadde levert den inn eller at det var jeg som hadde mistet den.

Da bestemte 27-åringen seg for å kontakte baren for å avtale når hun kunne hente mobilen, men de fikk ikke svar fra Håndslag. Da bestemte hun og vennegjengen seg for å hente mobilen før de skulle videre.

- Vi tenkte at det var en bombesikker plan. Etter en stund sjekket jeg om den fortsatt var på baren, men da var den plutselig én kilometer unna baren.

Nå viste nemlig sporingsappen at mobilen var i en park i Prinsens gate, og da var konklusjonen til Braathus at mobilen var stjålet. Vennegjengen bestemte seg derfor for å dra til parken for å lete etter mobilen.

FINNER'N ER VINNER'N: Nora Braathus fant mobilen sin lørdag kveld etter å ha fått god hjelp av vennene sine. Foto: Privat
FINNER'N ER VINNER'N: Nora Braathus fant mobilen sin lørdag kveld etter å ha fått god hjelp av vennene sine. Foto: Privat Vis mer

Fant tre telefoner

Braathus forklarer at parken var helt mørk og tømt for mennesker. De lette etter mobilen i en god stund og var i ferd med å miste håpet, men da fikk de seg en stor overraskelse.

- Vi så en brødpose som var fylt med masse papir i bunnen av en busk og trodde først at det var søppel, men sjekket innholdet likevel. I posen lå mobilen og vi var plutselig i ekstase. I posen fant jeg min egen iPhone og to andre mobiler. Alle fikk helt sjokk. Jeg hadde ikke forventet å finne mobilen, sier hun.

Etter det ble politiet kontaktet, og vennegjengen leverte inn de andre telefonene. Nå vil Braathus gjøre andre mer oppmerksomme.

- Det var kjipt å bli frastjålet telefonen, men det ble en veldig artig historie. Nå håper jeg at flere blir mer bevisste og mer oppmerksomme framover.

- Spesiell hendelse

Avisa Oslo har vært i kontakt med Milaim Sallahu, daglig leder på Håndslag, som synes det er leit at Braathus ble frastjålet mobilen på deres utested.

- Det er en veldig spesiell hendelse. Det er veldig synd. Vi legger ned mye ressurser for å eliminere slike ting. Sikkerheten er veldig viktig for oss. I helgene har vi fem-seks vakter hver fredag og lørdag. Vi prøver å være i forkant for å unngå nettopp dette, sier han til avisa.

Videre forteller han at Håndslag ikke har vært involvert i mange slike hendelser tidligere.

- Vi ønsker å få på plass en garderobe, som gjør at det er mindre sannsynlighet for at slike ting kan skje. Dessverre har vi ikke det nå. Samtidig har gjestene et ansvar om å passe på sine verdisaker. Derfor synes vi det er bra at folk blir oppmerksom på at slike ting kan skje.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer