Fikk papp-nekt

- En misforståelse, sier driftssjefen på kafeen.

BEST FOR MILJØET: Hvilken av disse alternativene tror du er best for miljøet? Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB
BEST FOR MILJØET: Hvilken av disse alternativene tror du er best for miljøet? Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvordan drikker du helst kaffen din, i pappkrus eller porselenskopp?

På Lett på Wessels plass nektes man pappkopp hvis du skal nyte kaffen der, «fordi vi vil ta vare på miljøet», får DinSide opplyst.

Miljøargumentet ble tilbakevist for ni år siden, da en nederlandsk studie slo fast at dersom du bare skal bruke koppen én gang, er miljøbelastningen mindre dersom du velger et pappkrus. Denne forskningen ble også omfavnet av Framtiden i våre hender.

Den viktigste konklusjonen er at bruksmønster er viktigere enn type kopp.

- Antall ganger du bruker koppen har mer å si enn hva slags kopp du bruker. En gjenbrukskopp som brukes to ganger eller mer før du vasker den, er mer miljøvennlig enn en engangskopp som kastes etter en gangs bruk, skriver de på sine nettsider.

- En misforståelse

- Umiddelbart høres dette ut som en misforståelse, men våre retningslinjer internt er at vi ønsker å minimere bruk av engangsemballasje, slik at alle som skal nyte mat og drikke i våre lokaler ønsker vi helst å servere i gjenbrukbare skåler, kopper og glass, sier Ane Nordskar, driftssjef i Lett, til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer