Ribbe til jul:

Fikk ribbesjokk: - Folk blir ført bak lyset

Per Bernhard Evensen langer ut mot kjøttprodusentene etter at han sjekket hva juleribba egentlig inneholder.

RIBBE ELLER IKKE RIBBE?: Forbrukerrådet går hardt ut mot kjøttprodusenter som markedsfører buklist og sideflesk som ribbe. Foto: Ingrid Treborg / DinSide
RIBBE ELLER IKKE RIBBE?: Forbrukerrådet går hardt ut mot kjøttprodusenter som markedsfører buklist og sideflesk som ribbe. Foto: Ingrid Treborg / DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Evensen var nylig på handletur hjemme i Lillestrøm.

Han reagerte sterkt da han sjekket innholdsfortegnelsen på produkter som selges som ribbe.

Han mener at blant annet «Stekt perfekt»-serien til merkevaren Folkets, og Gildes filetribbe, samt krydret tynnribbe fra Nordfjord Kjøtt, er feilmerket.

På den krydrede ribba fra Nordfjord Kjøtt står det «sideflesk» i innholdsfortegnelsen.

På Gildes filetribbe står at kjøttet består av sideflesk og filetkam fra svin.

På Folkets «Stekt perfekt»-ribbe står det at produktet er laget av buklist.

- Produsentene lurer jo folk trill rundt. Det er som å sette Porsche-merket på en Toyota, sier Evensen til DinSide.

Det var Romerikes Blad som først omtalte saken.

- Fører folk bak lyset

Buklist er stykket under ribba på grisen.

Det kan minne om ribbe i smak, men har i motsetning til ribbe ikke bein.

- Det er jo beina som er med på å lage den gode ribbesmaken. Du kan ikke betale for ei ribbe og få servert billig buklist. Produsentene fører folk bak lyset, påstår Evensen.

- Vi er ærlige

Det er Norgesgruppen som står bak merkevaren Folkets. De mener at merkingen av produktet er helt riktig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.