Skrekkfunn i brokkoli:

Fikk sjokk

- Trodde det var en larve.

HVA FANKEN?: 63-åringen trodde først det var en larve som gjemte seg i brokkolien. Men det viste seg å være noe helt annet. Foto: Donovan Linton / SWNS / NTB
HVA FANKEN?: 63-åringen trodde først det var en larve som gjemte seg i brokkolien. Men det viste seg å være noe helt annet. Foto: Donovan Linton / SWNS / NTB Vis mer
Publisert

Neville Linton (63) kunne knapt tro sine egne øyne da han fant en slange i brokkolien han kjøpte på butikken Aldi i den britiske byen Stourbridge tidligere i sommer.

Linton kom intetanende hjem og la den ferske buketten med brokkoli i kjøleskapet.

Da 63-åringen skulle lage middag tre dager seinere, oppdaget han dyret, som viste seg å være en stigesnok.

- Det var flaks at jeg ikke la brokkolien på kjøkkenbenken, for da kunne den kommet seg løs og tatt seg rundt i huset, sier Linton til nyhetsbyrået South West News Service (SWNS).

Reparatøren sier at han ble lamslått da han oppdaget hva som skjulte seg i vaskemaskinen. Video: Tiktok/@samivans. Reporter: Christian Fjermeros/Dagbladet TV Vis mer

- Veldig skremmende

Stigesnoken er en mellomstor, ikke-giftig slangeart som finnes i Spania, Portugal og langs middelhavskysten i Frankrike.

Selv om dyret ikke er giftig, kan det gi ubehagelige bittskader hos mennesker.

Da 63-åringen rev plasten av brokkolien, trodde han først det var en larve.

Linton har fobi mot slanger, og ringte derfor til søstera, som raskt slo fast at det ikke var en larve broren hadde fått med på brokkolikjøpet.

- Jeg trodde først at hun tullet, men da den begynte å bevege på seg, rykket jeg bakover.

Steinar Markussen fra Jessheim fikk mildt sagt et noe unikt besøk på terrassen sin. Vis mer

Søskenparet tok slangen med tilbake til butikken der brokkolien ble kjøpt. Butikkpersonalet var like sjokkerte, sier Linton.

- Det var veldig skremmende. Jeg er ikke særlig god med slanger, sier 63-åringen om opplevelsen.

- Aldri opplevd før

Slangen ble seinere tatt med til Dudley Zoo, der den ble identifisert som en stigesnok.

63-åringen har fått tilbud om erstatning, men han mener at beløpet ikke kompenserer for risikoen han og familien ble utsatt for.

BAKTERIER I ULLPLEDD: Vi tok med oss to ullpledd til Norges miljø- og biovitenskapelige universitet. Der gjorde vi noen overraskende funn. Video: Embla Hjort-Larsen / Sofie Persdatter Sangnæs. Vis mer

En talsperson for butikkjeden Aldi beklager for det som har skjedd, og sier at de nå undersøker saken.

- Vi har aldri opplevd en klage av denne arten før, og har robuste rutiner på plass for å unngå at slike problemer oppstår. Vi undersøker nå denne hendelsen og beklager til Linton for at våre høye standarder ikke har vært oppfylt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer