Svindyrt restaurantbesøk:

Fikk sjokkregning - ringte politiet

Krabbe til 7400 kroner? Nei, det ville ikke den japanske turisten finne seg i.

IKKE AKKURAT BILLIG: Det ble bråk da turistfølget fikk denne regninga på bordet etter måltidet i Singapore. Foto: Skjermdump
IKKE AKKURAT BILLIG: Det ble bråk da turistfølget fikk denne regninga på bordet etter måltidet i Singapore. Foto: Skjermdump Vis mer
Publisert

Junko Shinba (50) fra Japan fikk bakoversveis da hun fikk regninga for et krabbemåltid på restauranten Seafood Paradise i Singapore i august.

Restauranten krevde elleville 938 singaporske dollar - 7400 norske kroner - for husets signaturrett, som hun og resten av følget ble anbefalt av servitøren.

- Vi ble helt målløse da det gikk opp for oss at et måltid for fire personer kostet så mye, sier 50-åringen til avisa AsiaOne.

- Ble målløs

Ifølge Shinba skal ikke restauranten ha opplyst om at prisen på 325 kroner var per hundre gram.

Da måltidet kom på bordet, var det ei krabbe på 3,5 kilo som lyste mot de fire gjestene.

- Det var ingen som fortalte oss at det ville bli tilberedt en hel krabbe bare til oss fire. Noen restauranter serverer jo krabbe porsjonsvis, forklarer den japanske turisten, og legger til at det ble masse mat til overs etter måltidet.

SJOKKERTE: Det ble et mindre hyggelig restaurantbesøk på denne venninnegjengen da de skulle besøke TGI Fridays på Oslo City. Video: Privat. Reporter: Maja Walberg Klev Vis mer

Restauranten hevder på sin side at det skal ha blitt tydelig kommunisert at prisen var per hundre gram.

- Personalet lot til og med gjestene få se krabba før den ble tilberedt, for å unngå misforståelser, sier en talsperson til AsiaOne.

DYR AFFÆRE: Regninga viser avslaget gjestene til slutt ble tilbudt av restauranten. Foto: Skjermdump
DYR AFFÆRE: Regninga viser avslaget gjestene til slutt ble tilbudt av restauranten. Foto: Skjermdump Vis mer

Ringte politiet

Da det var tid for å gjøre opp, ble Shinba så sint at hun rett og slett ringte politiet og turistkontoret i Singapore.

- Kunden nektet å betale regninga og ba om å få politianmelde saken. Restaurantsjefen hjalp kvinnen med å kontakte politiet, som seinere kom til stedet for å mekle, forklarer talspersonen.

Det hele endte med at restauranten tilbød gjestene et avslag på 107 singaporske dollar, rundt 840 kroner i norsk valuta.

I en ny uttalelse 20. september sier Seafood Paradise at de er opprørt over gjestenes påstander, som de mener har bidratt til å svekke restaurantens omdømme.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer