Coronatiltak

Finland kan tvinge folk til å bli hjemme

Finlands regjering legger fram et forslag som innebærer en kraftig begrensning av bevegelsesfriheten til 1,3 millioner finner.

STRAMMER INN: Helsedirektør Bjørn Guldvog strammer inn i forkant av påska. Video: Elias Zahl-Pettersen / Reporter: Johannes Fjeld Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Finland har gjennomført mange strenge tiltak for å stoppe coronasmitten i landet. Stengte grenser er ett av virkemidlene de har brukt, og ifølge finske grensemyndigheter gjelder begrensningene for innreise frem til 17. april. Fra 8. mars har de også hatt en full nedstengning på linke med de nasjonale tiltakene som ble innført i Norge denne uka.

Nå vurderer Finland å ta det enda lenger:

Hvis det siste forslaget går gjennom, vil finnene i hovedstadsområdet og Åbo ikke få lov til å forlate hjemmet sitt – med noen unntak. Det vil også være påbud om å bruke munnbind.

Vil begrense sosial kontakt

Hensikten er å begrense folks unødvendige sosiale kontakter og hindre spredning av koronaviruset, sier statsminister Sanna Marin til kringkasteren Yle.

Regjeringspartiene har diskutert saken i flere dager, og onsdag ble det lagt fram et lovforslag. Hvis den nye loven blir vedtatt, må den fornyes hver tredje uke. Den skal ikke kunne gjelde lenger enn til 14. mai.

Det er registrert 9.183 smittetilfeller i Finland de siste to ukene, ifølge landets helsemyndigheter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer