Finn fram tusjen

Gjør både barn og foreldre tryggere.

TRENGSEL: Det blir lett mye folk og trengsel på 17. mai. Foto: NTB
TRENGSEL: Det blir lett mye folk og trengsel på 17. mai. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

17. mai er årets store festdag, men dette betyr mange folk i gatene og at man kan komme bort fra hverandre. Nå kommer forsikringsselskapet med et triks for dagen.

- Ta en vannfast tusj og merk barna med navn og mobilnummer. Skriv det helst direkte på huden på hånden eller underarmen, men inne i klærne eller på et armbånd kan også fungere så lenge det er lett synlig. Sørg for at barna forstår og husker at de har mamma eller pappas telefonnummer på seg, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring i en pressemelding.

Dermed kan voksne som treffer på bortkomne barn, lett komme i kontakt med pårørende.

- Det beste er jo at barn og voksne har snakket sammen, at de har en plan hvis de kommer bort fra hverandre. Ofte finner barn tilbake til der de var, så er man flere voksne som leter kan det være lurt at én blir igjen der barnet forsvant. Lær i tillegg barna at politiet er deres beste venn hvis de kommer bort fra mamma og pappa 17. mai, fortsetter han.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer