Finn riktig spenn på skiene

- Spenn er det absolutt viktigste, sier ekspertene. Og er det én ting du ikke bør gjøre når du skal kjøpe ski, så er det å lyve på vekt og ambisjonsnivå!

SPENN ER VIKTIGST! Om du skal ha nye ski, kjøpe brukte - eller om du har et par gamle: Spennet er absolutt viktigst. Uten riktig spenn, vil du slite med at det alltid er bakglatt eller at det alltid går trått. Foto: KRISTIN SØRDAL
SPENN ER VIKTIGST! Om du skal ha nye ski, kjøpe brukte - eller om du har et par gamle: Spennet er absolutt viktigst. Uten riktig spenn, vil du slite med at det alltid er bakglatt eller at det alltid går trått. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Spennet er det første man skal se etter, når man skal se om skien passer - og det er det absolutt viktigste, uansett hvilken ski man velger, sier Per Wiik, produktsjef hos Madshus, til Dinside.

Dette gjelder uansett hvilken ski du skal kjøpe; om du skal ha en klassisk ski eller en skøyteski, om du går aktivt på ski eller om du kun går på ski et par ganger i året.

Kanskje har du lagt på deg eller tatt av noen kilo siden du kjøpte skiene? Da er det ikke sikkert skiene passser til deg lenger - på grunn av spennet, og det kan gå ut over glien.

LES OGSÅ: Slik smører du skiene - trinn for trinn

Bakglatt? - Sjekk spennet!

- Har du ski med for hardt spenn, vil skiene kjennes bakglatte, og er det for mykt spenn i skiene, får du ski som går tungt og trått, forteller Wiik.

Altså er det ikke sikkert de bakglatte skiene skyldes at du har bommet på smurningen. Det finnes nemlig ski med ulik stivhetsgrad - som altså er det som omtales som «spenn». En tyngre skiløper krever en stivere ski med mindre spenn enn en lettere skiløper, som må ha en mykere ski med mer spenn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer