Finner kjærligheten via nettet og naturen

Gjennom Fjelltreffen har sporty nordmenn funnet hverandre i 25 år.

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke alltid like lett å finne kjærligheten i det daglige. Enkelte tyr til nettdating gjennom Match.com eller Sukker, mens andre søker til fjellet for å finne noen å dele livet med. Her kommer Turistforeningens tjeneste Fjelltreffen inn i bildet.

Det som startet opp som kontaktannonser i medlemsbladet for 25 år siden ble for noen år siden flyttet til Turistforeningens nettsider, noe det single turfolket ser ut til å sette pris på.

– Fjelltreffen er enkeltsiden med aller mest trafikk, forteller pressekontakt Ida Amelie Helgesen i Turistforeningen til DinSide.

Dette har ført til resultater for enkelte av brukerne.

– Jeg vet om flere Fjelltreffen-bryllup og babyer, forteller Helgesen.

>> Kanskje et av disse teltene egner seg på fjellturen?

Nettdating for friluftsinteresserte

Det er kun medlemmer i Turistforeningen som kan legge inn annonser på Fjelltreffen, men både medlemmer og ikke-medlemmer kan svare på annonsene.

– Enkelte blir medlem i Turistforeningen kun for å kunne bruke tjenesten, forteller Helgesen.

Siden tjenesten ble flyttet til nettsidene i 2009 er det lagt inn hele 4651 kontaktannonser, og 62 prosent av disse er lagt inn av kvinner. Men hva er det med fjell og friluftsliv som egner seg for å møte den o' så store kjærligheten?

Helgesen tror fjellet er en fin sjekkearena fordi man møter andre med felles interesser, og kommer nært innpå hverandre relativt raskt.

– På tur oppdager man raskt om man er et godt team eller ikke. Dessuten er det ellers i dagens samfunn vanlig å pynte på sannheten. På fjellet er det mer ærlig og ekte, tror Helgesen.

Les også: Derfor er sykkelbremsene for dårlige

Singletur fra hytte til hytte

Synes man ikke kontaktannonser er veien å gå for å møte noen, arrangerer Turistforeningen også singeltreff for de som ønsker å jakte på kjærligheten i friluft.

– Disse arrengementene er lagt opp etter aldersgrupper, hvor single går på tur fra hytte til hytte, forteller Helgesen.

Les også: Er dette romantisk turmat?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer