Finvær gir druknings-topp

Bading fører til ekstra mange drukninger i sommermånedene. Menn som faller i vannet fra land eller båt, er også overrepresentert i statistikken.

DRUKNINGSULYKKER: Fint vær gir også flere drukningsulykker. Her fra en ulykke i Hurdal i 2019. Foto: Terje Bendiksby/NTB Scanpix
DRUKNINGSULYKKER: Fint vær gir også flere drukningsulykker. Her fra en ulykke i Hurdal i 2019. Foto: Terje Bendiksby/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mye finvær i juni og et coronarammet samfunn som gjør at de fleste av oss holder oss hjemme, fører til at mange har oppsøkt strender og badeplasser for å avkjøle seg i varmen. Selv om FHI har fastslått at det ikke er grunn til å frykte coronasmitte ved bading, bør man velge sted med omhu - da snøsmelting og flom kan forårsake farlige situasjoner i flere vassdrag.

Det er dessverre ikke alltid badingen ender godt, og det er meldt om en rekke drukningsulykker i juni år.

- Så langt i juni har det vært usedvanlig mange baderelaterte drukningsulykker, sannsynligvis på grunn av fint vær over store deler av vannet og at vi alle tilbringer ferie og fritid hjemme i Norge, forteller Tanja Krangnes, seksjonsleder i Redningsselskapet til Dinside.

Bading, båt og fall fra land

Krangnes forteller videre at 40 prosent av drukningsulykkene skjer i sommermånedene.

Da er ulykker i forbindelse med bading like vanlig som fra fritidsbåt og etter fall fra land. Ellers i året er det nemlig svært mange drukningsulykker som skjer grunnet det sistnevnte.

– Til og med mai i år registrerte vi 28 fatale drukningsulykker i Norge. 16 av ulykkene skjedde etter fall fra land/brygge – en sammensatt kategori som samler alt fra folk som faller fra brygga etter å ha vært på byen, fisker fra land eller i elva eller blir funnet i vann uten at man kjenner til omstendighetene forut, forteller Krangnes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer