Sykling i fylla

– Fire av ti har syklet beruset

– Både farlig og ulovlig advarer politiet.

SYKKEL: Undersøkelsen viser at 8 av 10 bruker hjelm når de sykler. Foto: NTB Scanpix/Shutterstock
SYKKEL: Undersøkelsen viser at 8 av 10 bruker hjelm når de sykler. Foto: NTB Scanpix/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det fremgår av en landsomfattende undersøkelse Kantar har gjennomført for Trygg Trafikk og Tryg Forsikring blant norske syklister som har syklet minst én gang eller mer det siste året.

Ett av funnene er at nesten halvparten – 43 prosent – innrømmer å ha syklet i beruset tilstand.

– Når du drikker, svekkes dømmekraften, risikoforståelsen og reaksjonsevnen – og det mye fortere enn man tror. Da utgjør du en fare både for deg selv og andre. Derfor mener vi at folk bør tenke om sykkelen som de tenker om bilen: La den stå hvis du har drukket, sier kommunikasjonsrådgiver Ann-Helen Hansen i Trygg Trafikk.

– En del som har lav terskel

I en e-post til Dinside skriver Frank Halse, seksjonsleder for trafikk og sjøtjeneste ved Oslo politidistrikt, at det er både farlig og ulovlig å sykle og kjøre elsparkesykkel når man er beruset

– Man er utsatt med liten beskyttelse dersom man skulle bli påkjørt av en bil eller trikk, eller om man skulle påføre seg selv skade etter velt eller kollisjon. I tillegg kan man lett skade gående dersom de bli påkjørt, skriver han i e-posten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer