Fridager mai

Fire ekstra fridager

Slik kan du dra nytte av alle de røde dagene denne våren.

EKSTRA FERIE: Alle de ekstra feriedagene er for mange gulroten med våren. Foto: Shutterstock/NTB
EKSTRA FERIE: Alle de ekstra feriedagene er for mange gulroten med våren. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå går påska mot hell og det var nok mange som tok seg en lang og god påskeferie. Dersom du ikke hadde vakt noen av de røde dagene i påska, kunne du faktisk ha fri fra fredag 31. mars til tirsdag 11. april bare ved å ta ut tre fridager.

Etter påske går det ikke mer enn tre uker før vi er i mai og kan se fram til nok en måned med noen «gratis» fridager. I år faller både 1. mai og 17. mai på en hverdag, og bruker du feriedagene lurt, kan du ta deg en nidagers bare ved å ta ut tre feriedager.

FLIPP MED GRYTELOKK: Steker du flere speilegg samtidig og vil snu dem, kan grytelokket være et godt redskap å ha. Video: Linn Merete Rognø. Vis mer

Lang ferie

Uke 18 starter med 1. mai på en mandag, som gir en myk start på uka for alle som ikke jobber røde dager. Gulroten kommer imidlertid to uker seinere, med 17. mai på en onsdag og Kristi himmelfart dagen etter.

Dermed kan du ta ut ferie mandag 15., tirsdag 16. og fredag 19. hvis du ønsker en lang ferie i mai uten å tappe for mange dager av feriedagersaldoen din.

For i motsetning til 1. mai og 17, mai, som av åpenbare grunner faller på samme dato hvert år, er Kirsti himmelfartsdag en bevegelig helligdag, som feires torsdagen 30 dager etter første påskedag.

Og faktisk er det enda en fridag igjen i mai. Pinsen, som feires 50 dager etter påske og 10 dager etter Kristi himmelfart, faller i år på den siste helga i mai. Pinseaften er lørdag 27. mai og dermed er det jammen meg rød dag mandag 29. mai som er 2. pinsedag.

Lenge til neste

Det vil si at det i løpet av april og mai er sju «ekstra» fridager:

  • Skjærtorsdag 6. april
  • Langfredag 7. april
  • 1. påskedag 10. april
  • Arbeidernes internasjonale kampdag 1. mai
  • Nasjonaldagen 17. mai
  • Kristi himmelfartsdag 18. mai
  • 2. pinsedag 29. mai

Samtidig betyr det at det er rundt sju måneder til neste runde med røde dager. Ikke før til jul kan du nyte noen ekstra «gratis» fridager.

I år faller julaften på en søndag - det betyr at dere som vanligvis har fri julaften ikke går glipp av den fridagen - men første og andre juledag, 25. og 26. desember, er en mandag og tirsdag, som betyr at du kan bruke tre fridager i romjula og få over ei uke fri.

Kanskje skal du ikke tilbake på jobb igjen før tirsdag 2. januar.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer