Fridager mai

Fire ekstra fridager

Slik kan du dra nytte av alle de røde dagene denne våren.

EKSTRA FERIE: Alle de ekstra feriedagene er for mange gulroten med våren. Foto: Shutterstock/NTB
EKSTRA FERIE: Alle de ekstra feriedagene er for mange gulroten med våren. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå går påska mot hell og det var nok mange som tok seg en lang og god påskeferie. Dersom du ikke hadde vakt noen av de røde dagene i påska, kunne du faktisk ha fri fra fredag 31. mars til tirsdag 11. april bare ved å ta ut tre fridager.

Etter påske går det ikke mer enn tre uker før vi er i mai og kan se fram til nok en måned med noen «gratis» fridager. I år faller både 1. mai og 17. mai på en hverdag, og bruker du feriedagene lurt, kan du ta deg en nidagers bare ved å ta ut tre feriedager.

Lang ferie

Uke 18 starter med 1. mai på en mandag, som gir en myk start på uka for alle som ikke jobber røde dager. Gulroten kommer imidlertid to uker seinere, med 17. mai på en onsdag og Kristi himmelfart dagen etter.

Dermed kan du ta ut ferie mandag 15., tirsdag 16. og fredag 19. hvis du ønsker en lang ferie i mai uten å tappe for mange dager av feriedagersaldoen din.

For i motsetning til 1. mai og 17, mai, som av åpenbare grunner faller på samme dato hvert år, er Kirsti himmelfartsdag en bevegelig helligdag, som feires torsdagen 30 dager etter første påskedag.

Og faktisk er det enda en fridag igjen i mai. Pinsen, som feires 50 dager etter påske og 10 dager etter Kristi himmelfart, faller i år på den siste helga i mai. Pinseaften er lørdag 27. mai og dermed er det jammen meg rød dag mandag 29. mai som er 2. pinsedag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.