Fire måter å få kald øl på tur

Og den enkleste var den mest effektive.

EFFEKTIV MÅTE: Jo nærmere et vann du graver ned ølen, jo kaldere blir den.  Foto: Thomas Strzelecki
EFFEKTIV MÅTE: Jo nærmere et vann du graver ned ølen, jo kaldere blir den. Foto: Thomas Strzelecki Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er godt med en flaskepils når man er på tur, og den er enda bedre hvis den er avkjølt. Hvorfor ikke la naturen gjøre jobben for deg mens du lager mat eller bare tar en pause i sola?

Les: Duggfrisk pils langt oppe på fjellet

Sokken

Vi kjøpte med oss fire glassflasker øl som alle hadde stått i romtemperatur, og tok med oss et steketermometer for å måle resultatene. Først ut var den mest originale måten. Du tar en stor, grov sokk og dypper ned i et vann til den blir helt gjennombløt. Jo kaldere vannet er, jo bedre, så det kan være en fordel å bruke nærmeste bekk istendefor et vann, som vi gjorde.

Litt lunken

Vi puttet så flaskeølen i sokken og hang den opp i et tre. Her er det viktig at det blåser mest mulig, så sokken og ølen avkjøles mest mulig. Etter å ha ventet i 30 minutter hvor det ikke var allverdens med vind, var ikke vi så optimistiske på resultatet. Ølen målte 17/18 grader og smakte litt lunkent. Hadde det blåst mer, hadde nok resultatet blitt bedre. Og nå hadde vi dessuten et våt sokk vi måtte drasse med på resten av turen.

Tips: Slik får du kald øl hjemme på fem minutter

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer