Fitbit lanserer Charge 3

Fitbits mest populære aktivitetsarmbånd blir vanntett

Lover pent design og vanntett klokke.

VANNTETT: Endelig kommer det et armånd i Fitbit Charge-familien som er vanntett. Foto: Fitbit
VANNTETT: Endelig kommer det et armånd i Fitbit Charge-familien som er vanntett. Foto: Fitbit Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke lenge siden Fitbit lanserte sin nye smartklokke, Fitbit Versa, og det er bare et knapt år siden deres fremste treningsklokke Ionic kom på markedet.

Men nå kommer likevel et nytt tilskudd til Fitbit-familien, nemlig Charge 3. Fra før har produsenten både Charge HR og Charge 2.

Ny design

Ifølge Fitbit selv er både design og funksjonalitet betydelig forbedret i Charge 3 sammenliknet med de tidligere Charge-versjonene.

STØRRE SKJERM: Fitbit skryter av nytt og bedre design på nye Charge 3. Foto: Produsenten
STØRRE SKJERM: Fitbit skryter av nytt og bedre design på nye Charge 3. Foto: Produsenten Vis mer

Armbåndet har fått en berøringsskjerm i OLED som er nesten 40 prosent større og lysere enn Charge 2.

Dette skal også være selskapets første armbånd med såkalt induktiv knapp, altså en berøringssensitiv knapp, litt lik hjemknappen på de nyere versjonene av iPhone.

Dette skal, ifølge Fitbit, gi mer rom inni selve armbåndet, og gir plass til et større batteri enn de tidligere versjonene. Charge 3 skal ha batteritid på inntil sju dager.

Flere treningsfunksjoner

Armbåndet inneholder alle funksjoner man er vant til fra de tidligere Charge-versjonene, men byr også på noen nye.

Det nye armbåndet er, i motsetning til sine forgjengere, nå blitt vanntett ned til 50 meter. Dette er nok en kjærkommen funksjon for alle Fitbit-brukere som til nå har måttet ta av seg klokka hver gang de skal dusje. Til nå er det bare Versa og Ionic som har vært vanntette.

Sammen med det vanntette designet, kommer også muligheten til å måle svømmeøkter på armbåndet.

I tillegg har det utviklet måten man måler andre treningsøkter på, med muligheten til å sette for eksempel kalori-, lengde- eller pulsmål for treningsøkta.

Charge 3 har fremdeles ikke innebygd GPS, noe som betyr at den er avhengig av å bruke GPS-en i en tilkoblet mobiltelefon for å kunne gi deg statistikk på hvor treningsøkta har foregått.

Dette kan kanskje være skuffende for mange som har savnet denne funksjonen i selskapets Charge-armbånd.

Men ifølge The Verge er dette et bevisst valg av Fitbit. De mener nemlig at antallet som løper eller trener uten telefon er forsvinnende få, og at ved å utelate GPS i armbåndet har de kunne tilby eksempelvis det store batteriet.

Bedre søvnanalyse

Også Fitbits helsemålinger, som kvinnehelsestatistikk og søvnmålinger, er i den nye utgaven.

NY OG BEDRE: Ifølge Fitbit er den nye Charge 3 bedre designet, har bedre batteri og har flere funksjoner enn sine forgjengere. Foto: Produsenten
NY OG BEDRE: Ifølge Fitbit er den nye Charge 3 bedre designet, har bedre batteri og har flere funksjoner enn sine forgjengere. Foto: Produsenten Vis mer

Seinere i år skal også en ny søvnfunksjon kalt Sleep Score gjøres tilgjengelig for brukerne.

Med denne vil du få en score som skal hjelpe deg å gi et komplett bilde av din generelle søvnkvalitet og hvilke faktorer som påvirker den, ifølge selskapet.

I tillegg til puls, vil Sleep Score hente data fra den nye såkalte Sp02-sensoren som finnes i nyere Fitbit-er og som kan brukes for å måle oksygennivået i blodet, noe som kan brukes til å avdekke blant annet søvnapné.

Nærmer seg smartklokke

Den nye Charge 3 får også flere funksjoner som gjør at den nærmer seg mer og mer en smartklokke. Skjermen er nå laget slik at det er mulig å sveipe mellom ulike statistikker under en treningsøkt.

I tillegg er det tilrettelagt for flere smartklokke-funksjoner, som oppdateringer fra kalender, tilknyttede apper og tekstmeldinger. Man skal også kunne svare eller avvise innkommende telefoner.

Fitbit Charge 3 er priset til 1.499 kroner, mens en spesialversjon vil være noen hundre kroner dyrere. Armbåndet kan forhåndsbestilles, men kommer først til Europa i oktober 2018.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer