Den danske restaurantkjeden Jensens Bøfhus har annonsert at de fjerner en av 90-tallsklassikerne fra menyen. Nei, vi snakker ikke om hverken biff eller burger, men favorittsausen.
Favorittsausen, eller favorit sauce, som den kalles i kjedens danske restauranter, smaker av fløte og tomater, og serveres ofte med grillet kyllingfilet.
- Hos Jensens Bøfhus jobber vi hele tiden med å utvikle og forbedre produktene våre, skriver Peter Arnfeldt, presseansvarlig i Jensens Bøfhus, i en e-post til DinSide.
Han forsøker at kjeden fortløpende jobber med å modernisere menyen, og ta hensyn til gjestenes ønsker.
- Denne utviklingen er løpende, så vi klarer å treffe den smaken gjestene våre etterspør.

Dette skal være danskebåt-havnas beste restaurant. Her er vår dom
I stedet for favorittsaus serverer kjeden nå en klassisk stakehousesaus.
- Vår steakhousesaus er det nyeste skuddet på stammen, der vi har startet helt forfra og forsåkt å treffe dagens tendenser og smak, noe som gir en mer karakterfull og ganske søt saus, som vi er stolte av, og har store forventninger til, sier Arnfeldt.
Han forteller at de har brukt mer enn et halvt år på å utvilke sausen i samarbeid med en utvalgt gruppe stamgjester og kokker.
Favorittsausen skal også kuttes fra menyen i Norge, men de sluttselger sausen, så enn så lenge er det fortsatt mulig å få favorittsausen både i restaurant og gjennom takeaway.
Og for dem som tror de kommer til å savne favorittsausen ekstra mye, vil den fortsatt være å få kjøpt i danske matbutikker. Stryhns Gruppen har tatt over sauseproduksjonen for Jensen's Bøfhus, og