FlameStower lader alt som bruker USB

Alt du trenger er vann og varme.

FlameStower lader alt som bruker USB
Publisert
Sist oppdatert

FlameStower er enda et amerikansk produkt som lader ting i naturen for deg på en miljøvennlig og enkel måte. Vi har tidligere skrevet om den prisbelønte, teknologiske vedovn-laderen BioLite CampStove, som stadig utvider sitt sortiment.

Tips: Slik får du mobilbatteriet til å vare lenger

Et billigere alternativ

Er du derimot kun opptatt av å lade, kan USB-laderen FlameStower være et billigere alternativ. BioLite CampStove koster ca. 2.500 kr (pluss ca. 100 i frakt) i Norge, mens FlameStower koster rundt 520 kroner (frakt og moms inkludert). Men så er den også mye enklere – og styggere – enn Bioliten.

Her kan du se hvordan det hele fungerer:

Kaldt og varmt = strøm

Den genererer strøm gjennom en kombinasjon av kaldt og varmt. Du varmer den utstikkende pinnen over et bål, mens beholderen med kaldt vann kjøler ned. Varmen går til den termoelektriske generatoren som varmes opp. Den motsatte siden av generatoren er i kontakt med vannbeholderen og denne siden kjøles noe ned, dermed er det temperaturforskjellen som genererer strøm.

Vannet vil etterhvert begynne å koke, noe som bare viser at apparetet skaper energi, og produsenten anbefaler at du bytter vann én gang i timen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer