Uvær

Flere hus skadd

Natt til tirsdag har forsikringsselskapet If fått inn flere meldinger om vann- og lynskader fra ulike deler av Sør-Norge.

Oslo 2019829. Lyn og torden over Oslo torsdag morgen.Foto: Cornelius Poppe / NTB
Oslo 2019829. Lyn og torden over Oslo torsdag morgen.Foto: Cornelius Poppe / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Natt til tirsdag har forsikringsselskapet If fått inn flere meldinger om vann- og lynskader fra ulike deler av Sør-Norge.

Det skriver selskapet i en pressemelding tirsdag morgen.

På morgenkvisten tirsdag var det kommet inn rundt 15 uværsskader på boliger til If. Skadetallet er ventet å stige utover dagen. Det er først og fremt vann som har trengt inn i kjellere If har fått melding om.

Forventer flere

Hos If venter de flere skader utover tirsdagen.

- Det tar som regel litt tid før det er mulig å få et godt bilde av hvor mange skader slike uvær fører til. Det er alltid et etterslep i skademeldingene. Samtidig fortsetter det med regn og torden utover tirsdag, så her kan det bli langt flere lyn- og vannskader enn hva vi ser til nå, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If.

Forsikringsselskapet satte skadeapparatet sitt i ekstra beredskap mandag, og er allerede i gang med å hjelpe de første som har fått vann inn i boligen.

- Vi følger situasjonen tett. Med styrtregn er det alltid vanskelig å si hvor regnbygene treffer. Hvis den kraftige nedbøren treffer tett bebygde områder med mye asfalt og tette flater, blir det som regel langt flere skader enn hvis bebyggelsen er spredt, sier Clementz i If.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer