Meny

- Flere misforstår

Meny-butikken har erfart at flere kunder bruker pantemaskinen på feil måte.

NEDTUR: Meny Klokkerjordet i Vestfold opplever at kunder bruker den nye pantemaskinen feil. Foto: Terje Pedersen / NTB
NEDTUR: Meny Klokkerjordet i Vestfold opplever at kunder bruker den nye pantemaskinen feil. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Du har sikkert lagt merke til de store pantemaskinene i flere butikker, som lar deg tømme hele poser med flasker og bokser på én gang.

Maskinen Tomra R1 ble lansert i 2020, og har gjort panteopplevelsen til en hurtig affære for mange.

Men likevel er det ikke alle plasser maskinene brukes på riktig måte av forbrukerne.

Feilbruk

Til Jarlsberg Avis bekrefter Meny Klokkerjordet i Sande at den nye pantemaskinen har ført med seg en utilsiktet konsekvens.

- Vi erfarer at flere av våre kunder misforstår hva som kan «pantes» gjennom maskinen, forteller Joachim Gravningsmyr ved butikken.

Foto: Tomra Systems
Foto: Tomra Systems Vis mer

Han ramser opp at de har gjort følgende funn i maskinen: Stormkjøkken, fiskestang, makrell i tomatbokser, snusbokser, oppkast, brukte bleier og askebeger med innhold.

- Utrolige opplevelser er det mange av, sier Gravningsmyr.

Butikken tror ikke alle tilfellene er gjort med overlegg, men minner om at det er plastflasker og aluminiumbokser med norsk pantemerking som skal inn i maskinen.

- Gode tilbakemeldinger

DinSide har kontaktet Kommunikasjonssjef i Meny, Nina Horn Hynne, for å høre om de har problemer med feilbruk i flere butikker.

- Vi får svært gode tilbakemeldinger fra kundene på maskinene. Mange kunder kjører ens ærend til disse butikkene med panten sin.

Kommunikasjonssjefen informerer om at de ikke kjenner til at feilkasting er et stort problem.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer