Vannrestriksjoner

Flere strammer inn

Nå er det restriksjoner i flere kommuner.

PASS PÅ: Nå er det vannrestriksjoner i flere kommuner. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix
PASS PÅ: Nå er det vannrestriksjoner i flere kommuner. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

En rekke kommuner har vannrestriksjoner fra mai hvert år. Det er i mange tilfeller for å sikre vannforsyning til alle og for å håndtere eventuelle akutte hendelser.

I noen kommuner gjelder restriksjonene bare vanning med vannspreder, mens noen steder er det bare lov å vanne med håndholdt kanne.

Ulike regler

I Kristiansand kommune gjelder restriksjonen for vanning med vannspreder fra 1. mai til 31. august hvert år, som betyr at man bare kan vanne med en hageslange, dryppslange eller vannkanne.

Men på noen dager er det tillatt å vanne med vannspreder i enkelte tider på dagen.

I Nesodden kommune er det andre regler og restriksjoner på hagevanning gjelder fra 1. mai til 15. oktober. I denne perioden kan man ikke vanne med slange, inkludert spredere og svetteslanger, som betyr at man bare vanne med håndholdt kanne.

- Restriksjonene er nødvendig for å sikre nok vann til våre innbyggere og til eventuell brannslukking. Kommunen vil gjennom sommeren løpende overvåke situasjonen og vurdere om det er mulig å lette på restriksjonene, skriver kommunen.

I Sandefjord, Færder, Tønsberg, Horten og Holmestrand i Vestfold er det også innført vanningsrestriksjoner. I Midt-Telemark gjelder vannrestriksjonene fra 7. juni til og med 23. august.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer