Fluestanga som gjør noe helt nytt

Og ideen er helnorsk.

NOE FOR HØSTENS FLUEFISKE? Her ser du Anne Engholm ta seg en pause imellom kastene med en Free-flex.  Foto: Arctic Silver
NOE FOR HØSTENS FLUEFISKE? Her ser du Anne Engholm ta seg en pause imellom kastene med en Free-flex. Foto: Arctic Silver Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Denne fluestanga tar utgangspunkt i fysikkens lover. Skal du lade en stang med energi, må du kunne bøye den, så det handler om fysikken rundt selve stanga, eller klinga, sier Robert Selfors, nordlendingen bak folkefinansieringsprosjeket Free-Flex.

Kan du fiskereglene?

Kraften ligger i bunn

Var det én ting den ivrige fluefiskeren lærte av intstruktørene på kastekurs, var det at kraftpotensialet lå i klingas bunn. Det er lett å bøye spissen, mens du må bruke betydelig mer kraft for å bøye bunnen. Tanken bak Free-Flex er å lade bunndelene med energi der kraftpotensialet er størst.

Les: Drikkeflaska du kan fiske med

Sammenligner den med carvingski

– Dette er en såre enkel innovasjon. Jeg vil sammenligne den med hva carvingskiene gjorde for skibransjen i sin tid, og håper på noe av den samme suksessen. Primært har vi fokusert på funksjon og ergonomi, og så har designet kommet som en følge av det.

– Jeg spurte meg selv: «Hva kunne vi gjøre for å få bedre utbytte av bunndelen av stanga? Måtte håndtaket være av kork? Kunne vi lage en ny type håndtak for å få mer kraft ut av klinga?»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer