Pante skismøring

Fluorsmøring i bytte mot gavekort

- Det kommer til å koste, men det klarer vi å bære, sier Swix.

TAR GREP: Fluor i skismøring er svært forurensende, og Swix ønsker nå å rydde opp i egne og andre produsenters fluorprodukter.
TAR GREP: Fluor i skismøring er svært forurensende, og Swix ønsker nå å rydde opp i egne og andre produsenters fluorprodukter. Vis mer
Publisert

- Fluor blir liggende i naturen i flere hundre år. Hvis alle sammen blir med på dette løftet, vil det være bra for alle, sier utviklingssjef Christian Gløgård i Swix til Gudbrandsdølen Dagningen (krever abonnement).

Nå har Swix satt i gang en panteordning som er lagt opp slik at folk sender fluorproduktene til Swix, og mottar et gavekort fra Swix på 500 kroner i belønnning.

- Vi ønsker virkelig at folk skal være med på dette, sier Gløgård.

- Vil koste

Fluor er svært forurensende, og Swix ønsker altså å rydde opp i egne og andre produsenters fluorprodukter. De er forberedt på at mange vil sende inn gamle fluorsmøring-produkter.

- Vi tar en økonomisk risiko som vi ikke helt ser rammene av. Det kommer til å koste, men det klarer vi å bære, sier Gløgård.

«Fluor free»

Det internasjonale skiforbundet (FIS) vedtok et totalt fluorforbud i alle sine grener fra sesongen 2020/2021. Forbudet har latt vente på seg på grunn av utsettelser, men Swix er klare for å få skisporten fluorfri, skriver selskapet på nettsida si.

Ingen av produktene som selges av Swix inneholder fluor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer