FlyKly Smart Wheel

Dette hjulet gjør sykkelturen litt enklere.

Det ser kanskje litt rart ut, men med litt ekstra drahjelp i bakkene er det nok fort glemt. Foto: FlyKly
Det ser kanskje litt rart ut, men med litt ekstra drahjelp i bakkene er det nok fort glemt. Foto: FlyKly Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nedoverbakker går fint, men på flata og i oppoverbakker hadde det av og til vært kjekt med litt drahjelp for oss som ikke nødvendigvis havner i kategorien "trimsyklister".

Tidligere har vi skrevet om Rubbee, som du monterer på setestammen. Løsningen FlyKly har valgt med sitt Kickstarter-prosjekt går i en litt annen retning.

Det er nemlig et helt hjul. Et smart-hjul.

Motor i navet

Elmotoren som skal hjelpe deg fremover er plassert i navet. Den er på størrelse med en tallerken og kraftig nok til å hjelpe deg opp i 25 km/t.

Det er en såkalt EPAC (Electric Pedal Assisted Cycle), som altså gir fart når du tråkker, og slår seg av når du ikke tråkker.

Rekkevidden oppgis å være opptil 50 kilometer, men man kan anta at det ikke nødvendigvis gjelder om du kjører bånn pinne.

Selve hjulet er et bakhjul, med tannhjul til kjedet. Videoen under viser hvordan hjulet fungerer - blant annet hvor enkelt det er å bytte hjul:

Egen app

Med hjulet følger en egen app til å stille inn topphastigheten. Appen finnes til iOS, Android og Pebble, men Windows Phone-brukere må klare seg uten.

Appen bruker for øvrig åpen kildekode, så om noen WP-utviklere tar utfordringen så kommer det nok en app der også etter hvert.

Test: DinSide prøver (en slags) sportslig el-sykkel

Via appen kan du også låse hjulet når du forlater sykkelen, noe som i det minste gjør det litt vanskeligere for tyver å stjele den.

I tillegg samler den inn informasjon om hvordan du bruker sykkelen, noe utvikleren håper kan bidra til å forenkle arbeidsoppgavene til byplanleggere verden over, ifølge Fastcoexist.com.

Billig oppgradering

Det følger også med en LED-lykt med flere praktiske funksjoner. Foto: FlyKly
Det følger også med en LED-lykt med flere praktiske funksjoner. Foto: FlyKly Vis mer


På Kickstarter går Smart Wheel for 590 dollar, inkludert fri frakt - også internasjonalt. Det skulle tilsi en pris inn til Norge i området rundt 4.500 kroner inklusive merverdiavgift.

Ikke lommerusk, men kanskje verdt det for noen. Ser man på prisene for el-sykler må dette imidlertid kunne kalles en billig oppgradering.

Med i prisen får man da også en LED-lykt som kan lade telefonen, og overflaten er dekket av en "sticky pad", noe som gjør at du kan sykle med telefonen liggende på lykta. Produsenten hevder telefonen da skal ligge trygt, såfremt det ikke dreier seg om terrengsykling.

Smartwheel kommer i åtte forskjellige farger, og Kickstarter-kampanjen avsluttes 25. november.

Alt om el-sykkel

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer