- Flyr ut av hyllene

De neste dagene skal det koke på Østlandet og i resten av Sør-Norge. Nå går flere til innkjøp av vifter.

NEDKJØLING: De brennheite temperaturene i denne og i neste uke gjør at flere har et behov for å kjøle seg ned. Foto: New Africa / Shutterstock / NTB
NEDKJØLING: De brennheite temperaturene i denne og i neste uke gjør at flere har et behov for å kjøle seg ned. Foto: New Africa / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Sommeren er for alvor gått i gang, med brennhete dager i vente. Derfor er det for mange et behov å kunne kjøle seg ned i hjemmet sitt, spesielt gjennom de varme sommernettene.

Og ifølge de store elektronikkbutikkene i landet, Power og Elkjøp, rives viftene nå ut av hyllene.

Monica Iren Fasting, kommunikasjonssjef i Power, skriver i en e-post til Dagbladets DinSide at de på østlandsområdet har sett en økning i salget av vifter i butikker på 80 prosent første uka i juni, sammenliknet med samme periode i fjor. På nett er salget økt med 183 prosent.

- Skutt i været

- Hos oss flyr viftene ut av hyllene, og salget av vifter og klimaanlegg har skutt i været, spesielt den siste uka, skriver hun og legger til:

- Vi merker alltid en stor endring i salget når temperaturene blir så høye som de er nå, og ikke minst er varslet framover. Sesongen for slike produkter er kort i Norge, men når varmen først kommer er det et produkt man ofte får et akutt behov for, og som gir veldige tydelige utslag i salget, sier hun.

Spesielt 2018 ble virkelig et rekordår i Norge. Det ble satt hele 27 varmerekorder i ulike fylker, ifølge Meteorologisk institutt. Dette året ble butikkene tømt for vifter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer