Flyr ut av hyllene

Tine produserer 200 tonn i året, men er det visst ikke nok.

JULEBRUNOST: På en Meny i Drammen hadde de et godt utvalg av Tines julebrunost tirsdag ettermiddag. Foto: Privat
JULEBRUNOST: På en Meny i Drammen hadde de et godt utvalg av Tines julebrunost tirsdag ettermiddag. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du ikke rukket å kjøpe Tines julebrunost, minsker mulighetene for hver dag. En rask sjekk på nettsidene til Meny, Spar og Oda, samt en kikk i den lokale Spar-butikken på Hasle i Oslo, gir samme resultat: utsolgt.

Meieriprodusenten bekrefter overfor DinSide at all julebrunosten de har produsert i år har gått ut fra lager.

Dagbladet-kokk Christopher Sjuve viser deg et genialt triks for å svoren ekstra sprø. Foto/klipp: Bjørge Dahle Johansen / Dagbladet TV Vis mer

Det kommer ikke mer

- Vi opplever stor etterspørsel etter Tine Julebrunost, og har i år økt produksjonen med 16 prosent sammenliknet med fjoråret, forteller Margrete Holm Rogne, Kommunikasjonsrådgiver i Tine, til DinSide.

- Mange forbrukere får rett og slett ikke nok av Tine Julebrunost gjennom jula, og kjøper seg opp et lager for at godbiten skal rekke gjennom hele det kommende året. Brunost har jo god holdbarhet før åpning, og er generelt et robust produkt som holder seg fin langt over best-før-dato, fortsetter hun.

Men håpet er ikke helt ute. Rogne forteller at julevarene kommer inn på forskjellig tidspunkt hos de forskjellige kjedene, så det er lurt å kikke litt rundt.

- Det kan fremdeles være noen som har Tine Julebrunost igjen på lager, avslutter hun.

Julenek, julebrus og snøredskaper

Nordmenn flokker ikke bare til julebrunosten. Det er også flere butikker og selskaper som opplever stor etterspørsel i høytida.

Denne uka meldte vi om overveldende etterspørsel etter Fjelleskjøpets nykommer, Fjøsnisse-brusen, men nordmenn jakter også på julenek og snøredskaper.

På Romerike er etterspørselen etter julenek at butikkene risikerer å gå tomme.