Forbudt å tenne bål i påska

Det er bålforbud fra 15. april til 15. september.

PØLSER PÅ BÅLET? Det er forbudt å tenne bål fra 15. april til 15. september, med mindre kommunen har andre retningslinjer. Foto: Hanna Sikkeland
PØLSER PÅ BÅLET? Det er forbudt å tenne bål fra 15. april til 15. september, med mindre kommunen har andre retningslinjer. Foto: Hanna Sikkeland Vis mer
Publisert

Har du funnet fram de beste pølsepinnene og er klar for pølsegrilling, toastgrilling, popkorn-popping eller kanskje steke og nyte rykende fersk muffins i appelsinskall på bålet?

Da kan det hande du bør tenke om igjen: Det generelle bålforbudet som gjelder i hele landet, fra 15. april til 15. september, inntrer nemlig mandag etter palmesøndag, midt i påskeferien for mange.

Norsk brannvernforening minner om bålforbudet, også i forbindelse med advarslene om stor skogbrannfare i Sør-Norge.

Slik virker bålforbudet

Båltenning er en del av allemannsretten i Norge, men deler av året er det forbudt å brenne bål:

Ifølge forskrift 17. desember 2015 nr. 1710 om brannforebygging, heter det blant annet at «Det er i tidsrommet 15. april til 15. september forbudt å gjøre opp ild i eller i nærheten av skog og annen utmark uten tillatelse fra kommunen. Kommunestyret selv kan gjennom lokal forskrift fravike dette forbudet dersom lokale forhold tilsier det.»

Ifølge forskriften er det likevel lov å tenne bål eller grille der det åpenbart ikke kan medføre brann. Eller på tilrettelagte grill- og bålplasser som er godkjent til bruk hele året, selv under bålforbudet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer