Forbyr sammenkomster

Fra og med lørdag innfører London forbud mot å samles med folk fra andre husstander innendørs.

GROVE BRUDD: En russefest i Målselv var langt unna å overholde smittevernreglene. Video: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

London innfører fra og med lørdag enda strengere regler som følge av smitteutviklingen i Storbritannia.

Dette innebærer blant annet at storbyen forbyr at man samles sammen med folk fra andre husstander innendørs, skriver danske tv2.

Høyt beredskapsnivå

Det ferske forbudet gjelder både i private hjem og på pubber, kafeer og restauranter, og innføres som et ledd i en rekke nye restriksjoner for å bremse spredningen av covid-19, har helseminister Matt Hancock uttalt på et parlamentsmøte.

Lørdag heves nemlig beredskapsnivået i storbyen fra middels til høyt. Det samme gjelder blant annet York, Essex og Chesterfield.

Storbritannia generelt har et smittenivå på 302,2 tilfeller per 100.000 innbyggere - et av de høyeste tallene i Europa, viser tall fra Europen Center for Disease Control (ECDC).

I Norge kan 20 personer samles ved private sammenkomster, mens dette tallet er begrenset til 10 personer ved sammenkomster i Oslo.

- Ingen andre alternativer

Ifølge BBC uttalte helsesekretæren at ting vil bli verre før de blir bedre, og at dette er viktige tiltak, selv om de ikke er enkle.

Labour-ordfører Sadiq Khan skal ha uttalt at det ganske enkelt ikke er noe annet alternativ, om de nye restriksjonene.

- Ingen ønsker å se flere restriksjoner, men dette anses å være nødvendig for å beskytte londonere.

Innfører portforbud

En annen europeisk storby som i disse dager tar grep mot coronaviruset, er Paris. Her, og i åtte andre franske storbyer, innføres det portforbud fra natt til lørdag.

Portforbudet skal vare i fire uker, og klokka 21.00 må alle utesteder stenges, og folk må holde seg i hjemmene sine.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer