Forbyr sammenkomster

Fra og med lørdag innfører London forbud mot å samles med folk fra andre husstander innendørs.

GROVE BRUDD: En russefest i Målselv var langt unna å overholde smittevernreglene. Video: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

London innfører fra og med lørdag enda strengere regler som følge av smitteutviklingen i Storbritannia.

Dette innebærer blant annet at storbyen forbyr at man samles sammen med folk fra andre husstander innendørs, skriver danske tv2.

Høyt beredskapsnivå

Det ferske forbudet gjelder både i private hjem og på pubber, kafeer og restauranter, og innføres som et ledd i en rekke nye restriksjoner for å bremse spredningen av covid-19, har helseminister Matt Hancock uttalt på et parlamentsmøte.

Lørdag heves nemlig beredskapsnivået i storbyen fra middels til høyt. Det samme gjelder blant annet York, Essex og Chesterfield.

Storbritannia generelt har et smittenivå på 302,2 tilfeller per 100.000 innbyggere - et av de høyeste tallene i Europa, viser tall fra Europen Center for Disease Control (ECDC).

I Norge kan 20 personer samles ved private sammenkomster, mens dette tallet er begrenset til 10 personer ved sammenkomster i Oslo.

- Ingen andre alternativer

Ifølge BBC uttalte helsesekretæren at ting vil bli verre før de blir bedre, og at dette er viktige tiltak, selv om de ikke er enkle.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.