Fordeler ved FG-godkjente sykkellåser?

Forsikringsselskapene oppfordrer deg til å bruke dem, men premierer deg ikke.

SKAL VÆRE BEDRE: En lås med FG-merket på kan holde høyere kvalitet, men gir deg ingen forsikringsfordeler hos de store aktørene vi har snakket med.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
SKAL VÆRE BEDRE: En lås med FG-merket på kan holde høyere kvalitet, men gir deg ingen forsikringsfordeler hos de store aktørene vi har snakket med. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forsikringsselskapenes Godkjennelsesnevnd (FG) har siden 1977 testet sikringsutstyr på vegne av forsikringsbransjen. En av tankene bak ordningen er at forsikringsselskapene kan gi rabatter til kundene om slikt utstyr brukes.

Sykkellåser er et av produktene FG tester, og setter sitt "FG-godkjent"-stempel på om de møter kravene de setter. Du finner listen over alle låsene her. FG-logoen blir ofte printet på eskene, og enkelte butikker kaller låsene "forsikringsgodkjent".

Men du kan ikke regne med at forsikringsselskapet ditt premierer deg om du kjøper en slik lås.

Få med deg: RFLKT – sykkelcomputeren du har drømt om?

– Nei!

DinSide har spurt de største forsikringsselskapene hvordan de forholder seg til FG-godkjente sykkellåser. Samtlige vi har fått svar fra forteller at de ikke har én eneste fordel ved bruk av slike låser.

– Vi har ingen slik avtale her hos oss, forteller kommunikasjonsrådgiver Vidar Korsberg Dalsbø i DNB til DinSide.

– Vi har ikke noe krav til at låsen må være FG-godkjent, eller ekstra rabatt dersom låsen er FG-godkjent, sier produktutvikler Linda Engen i Gjensidige.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer