Elsparkesykkel

Foreldre kan få svi

Det vanker forelegg om barnet kjører elsparkesykkel.

BOT: Du kan få bot om du lar barnet kjøre elsparkesykkel. Foto: Geir Olsen/NTB
BOT: Du kan få bot om du lar barnet kjøre elsparkesykkel. Foto: Geir Olsen/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som kjent trådte de nye reglene for kjøring av elsparkesykler i kraft fra og med onsdag. I de nye reglene, blir doningene omklassifisert fra sykkel til motorvogn, noe som blant annet betyr at lappen kan ryke dersom man kjører med promille.

Aldersgrense

Et annet viktig aspekt er at det nå er en nedre aldersgrense på 12 år for å kjøre elsparkesykler. Personer under 15 år, kan ikke straffes i Norge, men dersom politiet stopper barn på elsparkesykler, kan det gå ut over foreldrene.

- Foreldre eller andre over 15 år, og som har rådighet over motorvognen, skal forvisse seg om at den som de lar bruke denne fyller vilkårene. Det betyr i praksis at dersom foreldre eller andre over 15 år overlater denne til en som er under 12 år (eller som er ruset), risikerer man straff dersom man har utvist uaktsomhet, forklarer fagdirektør Runar Karlsen i Politidirektoratet i en e-post til DinSide.

Han opplyser videre at eier av kjøretøyet vil kunne få et ordinært forelegg, dersom saken gjelder at mindreårige har kjørt.

- Dersom fører er ruset vil straffen for de som overlot motorvognen følge straffereglene i vegtrafikkloven.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.