Forklarer dette

Kims svarer etter kritikk på sosiale medier.

MIDLERTIDIG: - Merkingen er midlertidig, forklarer Kims. Foto: Magnus Gjestrum Larsen
MIDLERTIDIG: - Merkingen er midlertidig, forklarer Kims. Foto: Magnus Gjestrum Larsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en Twitter-tråd reagerer flere på at det ikke står oppført hva slags olje som er brukt i potetgullet til Kims.

«Er dette faktisk lov? Må man inn på en nettside for å finne ut hva slags olje som er brukt? KiMs dette er utrolig lite betryggende for allergikere.»

Twitter-meldingen har skapt flere reaksjoner:

«Takk! Jeg har allergi og kjøper derfor ikke produkter som er merket sånn. Og stivelse er ikke en ingrediensmerking jeg kan bruke til noe, fortell hvilke planter den er laget av ellers må jeg kjøpe noe annet,» skriver en annen person i Twitter-tråden.

«På posen har de klart å stemple på spesifikt hvor potetene kommer fra, holdbarhet og batchnummeret. Skulle tro det hadde vært en enkel sak å trykke teksten fra nettsida - og deretter stemple på hvilken olje som var brukt i denne posen. Dette står til stryk,» lyder det fra en annen Twitter-bruker.

Til DinSide forklarer Elisabeth Aandstad Ekheim, kommunikasjonsdirektør i Orkla Confectionery & Snacks, at det ikke er snakk om noen allergirisiko.

- Vi bruker ikke vegetabilske oljer som inneholder allergener i Kims. Forbrukerne skal alltid være trygge på produktene våre. Det går vi aldri på kompromiss med.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.