Forlenger munnbind-anbefaling én uke

Regjeringen forlenger anbefalingen om å bruke munnbind i rushtiden på kollektivtransporten i Oslo i ytterligere én uke.

FORLENGER: Regjeringen har valgt å forlenge anbefalingen om å bruke munnbind i Oslo. Foto: Reuters/Fiona Goodall/NTB Scanpix
FORLENGER: Regjeringen har valgt å forlenge anbefalingen om å bruke munnbind i Oslo. Foto: Reuters/Fiona Goodall/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det sa helseminister Bent Høie (H) på regjeringens pressekonferanse om koronasituasjonen fredag.

– I Oslo er antall nye smittetilfeller fortsatt høyt. Vi har derfor valgt å forlenge anbefalingen om munnbind på kollektivreiser i og til og fra Oslo kommune i ytterligere én uke, sa Høie.

– Denne anbefalingen gjelder kun når det er vanskelig å holde avstand til andre, la helseministeren til.

Han minnet også om at det å holde avstand er mer effektivt enn munnbind for å hindre smittespredning.

Fagdirektør i FHI, Frode Forland, fortalte også om et observasjonsstudie om munnbindbruk i Oslo den siste tida. Ifølge Ruters tall er det rundt 30 prosent færre som reiste kollektivt kontra samme periode i fjor, og selv i rushtiden viste studiet at 90 prosent av passasjerene klarte å overholde én meters avstand.

I rushtrafikken viste observasjonene dessuten at 26 prosent hadde på seg munnbind, og der kvinner i større grad brukte munnbind enn menn.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer