Trenger du bunadsforsikring?

Forsikre denne?

Dagen hvor folk landet rundt lufter bunaden sin i gatene med vaiende flagg i ene hånda og softis i den andre, er rett rundt hjørnet. Men trenger du bunadsforsikring? Vi har svaret!

SNART 17. MAI: Snart er 17. mai her og finstasen skal fram. Men trenger du egentlig bunadsforsikring dersom du har bunad? Foto: Asmus Koefoed/Shutterstock/NTB
SNART 17. MAI: Snart er 17. mai her og finstasen skal fram. Men trenger du egentlig bunadsforsikring dersom du har bunad? Foto: Asmus Koefoed/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

- Om ikke lenge fylles gater over det norske land med flotte bunader, norske flagg og barn med én is i hver hånd.

Noen velger å forsikre bunaden sin, og andre har kanskje ikke tenkt tanken. Men dersom du får en rift i stakken eller søler rødvin på skjorta, skulle du vel kanskje ønske du hadde det likevel.

Solgte 200 bunadsforsikringer

De aller fleste forsikringsselskaper har bunadsforsikringer. Vi har pratet med to av dem:

- Vi selger bunadsforsikring hele året, men ikke overraskende selger vi flere i mai. I mai i fjor solgte vi over 200 bunadsforsikringer. Det er faktisk et fåtall som faktisk forsikrer bunaden sin, forteller skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen i Fremtind til DinSide.

- Hvor mange av de som kjøpte forsikring brukte den?

- Vi har registrert relativt få bunadsskader de siste to årene, nær 20 skader i forbindelse med 17. mai. For det første har vi hatt to unormale og rolige 17.mai-feiringer under pandemien. Vi regner derfor med å få inn betydelig flere skader i år. I tillegg tror vi det er en del mindre bunadsskader som ikke blir meldt til oss, og mange fikser på små skader selv, forteller hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer