Forsikringsselskap: - Skremt

Det ble stjålet sykler for 155 millioner kroner i fjor.

Forsikringsselskap: - Skremt
Publisert

Forsikringsselskapet If går hardt ut mot vaierlåser, og mener disse gir sykkeleiere falsk trygghet.

- Dessverre er vanlige vaierlåser omtrent jevngodt med å knyte fast sykkelen sin med kokt spaghetti, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If i en pressemelding.

I fjor var erstatningene på rekordhøye 155 millioner kroner for forsikringsmeldte sykkeltyverier, viser tall fra Finans Norge. Dette er en økning på 19 prosent sammenlignet med året før. I 2022 ble det meldt 14 853 stjålne sykler til forsikringsselskapene.

- Vi vet dessuten at det er store mørketall, fordi mange stjålne sykler verken blir meldt til politi eller forsikringsselskap, sier Clementz.

- Skremt

Clementz forteller at han selv har prøvd å stjele sin egen sykkel sikret med seks forskjellige vaierlåser fra ulike produsenter med ulik tykkelse. Dette skal han lett ha klart.

- Jeg er skremt over hvor liten motstand vaierlåsene gir og hvor enkelt det er. Selve klippingen av de enkelte vaierne var over i løpet av et sekund eller to, sier han.

Forsikringsselskapet anbefaler at man benytter solide bøyelåser i stedet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer