Elsparkesykler:

Forsikringsutbetalingen kan bli avkortet

De som skader seg på elsparkesykkel i ruset tilstand, kan få avkorting på forsikringsutbetaling, advarer forsikringsselskap.

FORSIKRING: Du risikerer å ta deler av regningen hvis du skader deg på en elsparkesykkel. Foto: Annika Byrde / NTB
FORSIKRING: Du risikerer å ta deler av regningen hvis du skader deg på en elsparkesykkel. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Vi registrerer flere elsparkesykkelskader hos kundene våre. Økningen er ikke dramatisk, men vi regner helt klart med å se mer flere skader i tiden fremover, sier skadeforebygger Therese Nielsen i Fremtind , forsikringsselskapet til Sparebank 1 og DNB.

Fremtind behandlet nylig en skadesak hvor en kunde oppga å ha kjørt elsparkesykkel etter inntak av 12 enheter alkohol. I beruselsen mestret ikke kunden tohjulingen og pådro seg både tannskader og hodeskader, ifølge selskapet.

– I denne saken vurderer vi avkorting av skadeutbetalingen på grunn av det betydelige alkoholinntaket, sier hun, og legger til:

– Dette må folk være klar over. Ikke bare kan du skade andre og deg selv, men du risikerer også å måtte ta deler av regningen selv, om du har vært spesielt uaktsom, sier Nielsen.

Gjennomfører promilletester

Samtidig varsler flere elsparkesykkel-aktører at de fredag vil gjennomføre promilletesting av elsparkesyklister i Bergen sentrum. Testingen vil skje fra klokken 22 til midnatt.

Utleieaktørene som gjennomfører promilletestene, er Bird, Bolt, Tier, Ryde og Voi, opplyser kommunikasjonssjef Øystein Sundelin i Voi.

Samtlige av utleieaktørene mener det burde innføres en promillegrense for elsparkesyklister. Noen har valgt å nattestenge, andre ikke.

– Selve testingen vil foregå ved at godt synlige representanter fra utleieaktørene vil henvende seg til elsparkesyklister som er i ferd med å starte eller stoppe en tur, opplyser Sundelin.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer