Elsparkesykler:

Forsikringsutbetalingen kan bli avkortet

De som skader seg på elsparkesykkel i ruset tilstand, kan få avkorting på forsikringsutbetaling, advarer forsikringsselskap.

FORSIKRING: Du risikerer å ta deler av regningen hvis du skader deg på en elsparkesykkel. Foto: Annika Byrde / NTB
FORSIKRING: Du risikerer å ta deler av regningen hvis du skader deg på en elsparkesykkel. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Vi registrerer flere elsparkesykkelskader hos kundene våre. Økningen er ikke dramatisk, men vi regner helt klart med å se mer flere skader i tiden fremover, sier skadeforebygger Therese Nielsen i Fremtind , forsikringsselskapet til Sparebank 1 og DNB.

Fremtind behandlet nylig en skadesak hvor en kunde oppga å ha kjørt elsparkesykkel etter inntak av 12 enheter alkohol. I beruselsen mestret ikke kunden tohjulingen og pådro seg både tannskader og hodeskader, ifølge selskapet.

– I denne saken vurderer vi avkorting av skadeutbetalingen på grunn av det betydelige alkoholinntaket, sier hun, og legger til:

– Dette må folk være klar over. Ikke bare kan du skade andre og deg selv, men du risikerer også å måtte ta deler av regningen selv, om du har vært spesielt uaktsom, sier Nielsen.

Gjennomfører promilletester

Samtidig varsler flere elsparkesykkel-aktører at de fredag vil gjennomføre promilletesting av elsparkesyklister i Bergen sentrum. Testingen vil skje fra klokken 22 til midnatt.

Utleieaktørene som gjennomfører promilletestene, er Bird, Bolt, Tier, Ryde og Voi, opplyser kommunikasjonssjef Øystein Sundelin i Voi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer