Tine pappskje

Forsvinner ikke

Finner du fortsatt pappskje i yoghurten din? Snart er nesten alle borte, men den forsvinner ikke helt!

TINE: Den «utskjelte» skjeen forsvinner ikke helt. Foto: Hedda Fannemel Espeli
TINE: Den «utskjelte» skjeen forsvinner ikke helt. Foto: Hedda Fannemel Espeli Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden oktober 2021 har Tine brukt en pappskje som en midlertidig løsning, etter at de besluttet å fjerne alle plastskjeene fra produktene deres.

De har også testet ut en treskje som fikk mye kritikk samme tid i fjor.

Men fortsatt er det noen av Tines produkter som fortsatt leveres med «origami-skjeen» i papp, et helt år etter den nye løsningen skulle ha vært på plass.

Den utløste sterke reaksjoner i fjor og flere har latt seg irritere over den spesielle skjeen:

Utfordringer

- Det har vært utfordringer knyttet til å få tilgang på nok bambusskjeer til samtlige av produktene våre, men vi er nesten oppe på 100 prosent nå og vil være der i løpet av høsten, forteller Ingrid Wilberg Arnesen, pressevakt i Tine til DinSide.

Men ikke alle produkter vil få den nye bambusskjeen.

- Når det gjelder havregrøten kommer dette ene produktet til å være med pappskje også i framtida, fordi vi bestiller lokk med müsli og pappskje sammen, sier hun.

NY SKJE: Vi fikk to eksemplarer av Tine sin nye bambusskje, og den har vi testet. Video: Malin Ridder-Nielsen Janssen. Reporter: Embla Hjort-Larsen / Øystein B. Fossum Vis mer

Plastreduserende tiltak

I forbindelse med forskriften (SUP-direktivet) om engangsartikler av plast som trådde i kraft 3. juli 2021, lanserte Tine nye og enda mer bærekraftige løsninger:

– Tine jobber aktivt med å redusere bruken av plast, og nye regler setter fart i dette arbeidet. Ved å bytte ut plastskjeene med de nye skjeene i bambus vil vi redusere det årlige plastforbruket med 90 tonn, skrev Bjørn Malm, leder for bærekraft i Tine, i en e-post til DinSide i fjor.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer