Pant:

Fortviler: - Ikke morsomt

Etter flere sjokkerende funn, så butikksjefen seg nødt til å gå ut med en advarsel.

LEI: Dette er ett av de mange funnene som nå har fått butikksjefen til å se rødt. Foto: Ica Maxi Borås / Facebook
LEI: Dette er ett av de mange funnene som nå har fått butikksjefen til å se rødt. Foto: Ica Maxi Borås / Facebook Vis mer
Publisert

Her til lands blir vi oppfordret til å «pante alt - alltid». I Sverige skal man «panta mera», og det kan se ut til at svenskene har tatt litt vel bokstavelig.

Så bokstavelig at Ica Maxi-butikken i den svenske byen Borås, drøye seks mil øst for Göteborg, nylig så seg nødt til å gå ut med en advarsel på Facebook.

- En påminnelse om at panteautomatene BARE skal brukes til plastflasker og aluminiumsbokser. Alt annet kan forårsake stopp i maskinene, samt skader på personalet, skriver de.

Skittent undertøy

Ifølge det svenske nettstedet Nyheter24, skal butikken ha funnet sexleketøy, en avstøpning av en overkjeve, kniver og skittent undertøy.

- Det er ikke morsomt. Det er irriterende og koster oss mye tid. Det ødelegger maskinene og fører til driftsstans som også rammer kunden, sier butikksjef Jesper Hedell.

Han forteller at de ansatte også er urolige for å skade seg som følge av at folk kaster skarpe gjenstander i automaten.

- Heldigvis har vi ikke hatt noen større skader. Det er jo ubehagelig at de ansatte skal måtte frykte å skjære seg på en kniv, sier Hedell.

Raser

Ifølge Göteborgs-Posten er det i dette tilfellet snakk om den store typen pantemaskiner, hvor kundene kan tømme sekker med pant på én gang.

Flere av butikkens følgere i sosiale medier raser over måten folk misbruker pantemaskinen.

- Mange er overrasket og frustrerte over at folk ikke evner å oppføre seg bedre, sier Hedell til avisa.