Snus

Frankrike advarer

Nå advarer en rekke franske medier mot bruk av snus.

POPULÆRT: Snus er blitt populært blant ungdommen i Frankrike. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
POPULÆRT: Snus er blitt populært blant ungdommen i Frankrike. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I Frankrike går tobakksproduktet under navnet «le snus», og i tillegg har det blitt en av mange trender på TikTok. Nå advarer en rekke medier mot produktet.

Avisa Midi Libre melder at snus har gjort sitt inntog blant landets ungdom, mens Kanalen T1 skriver at «le snus» brukes mest av personer mellom 16 til 25 år i Frankrike.

Flere personer den franske kanalen har snakket med mener snus er mer praktisk enn røyk.

- For øyeblikket ser jeg mye av det på TikTok. Jeg har kolleger som snuser hver dag, de har hull i tannkjøttet, forteller en 16-åring til T1.

Videre kommer det fram at de bestiller snusen på Internett, og at noen butikker selger snus ulovlig. Kanalen har også vært i kontakt med en lege, som mener snus er mer skadelig enn vanlige sigaretter.

- En liten pose snus som er på størrelse med ordentlig tyggegummi, representerer omtrent tre sigaretter, forklarer legen.

Eli Heggen, lege ved avdeling for preventiv kardiologi på Ullevål universitetssykehus, har tidligere kommet med følgende uttalelser til Dagbladet.

- Vi vet at snus ikke gir den samme økte sykdomsrisikoen som røyk. Dette har vi veldig gode data på fra Sverige, fortalte Heggen, og la til at det selvsagt er best om man klarer seg uten både snus og røyk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer